Lepkavé, sladké kuřecí stripsy s medem a BBQ jsou skvělé jako večeře nebo pohoštění pro hosty. Těmto kouskům marinovaným v podmáslí, které jsou perfektně ochucené, nejde odolat!
Ingredience
- cca 1 kg vykostěných kuřecích prsou bez kůže nakrájených na proužky
- 1 lžička soli
- 1 lžička pepře
- rostlinný olej na smažení
- 4 šálky podmáslí
- 1 polévková lžíce pálivé omáčky
- 2 šálky hladké mouky
- 1 lžička sušeného česneku
- 1 lžička papriky
- 1 šálek barbecue omáčky
- 1/4 šálku medu
- 1 polévková lžíce jablečného octa (volitelně)
Postup
- Osolte a opepřete kuřecí proužky a marinujte je ve 2 šálcích podmáslí po dobu nejméně 2 hodin.
- Zahřejte olej ve velké pánvi na cca 180 stupňů Celsia.
- Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia.
- V mělké misce smíchejte mouku, sůl, pepř, sušený česnek a papriku a promíchejte.
- V samostatné misce smíchejte 2 šálky podmáslí s pálivou omáčkou a odložte stranou.
- Smíchejte barbecue omáčku, med a jablečný ocet v mělké misce, odložte stranou.
- Odstraňte kuřecí proužky z podmáslí a přebytek setřepejte.
- Ponořte kuřecí proužek do moučné směsi, poté do směsi podmáslí a pikantní omáčky a poté zpět do moučné směsi.
- Přebytečnou mouku setřeste.
- Jemně vložte proužek do rozpáleného oleje a smažte a obracejte, dokud nebude zlatohnědý.
- Osmažený strips dejte na papírový ubrousek.
- Opakujte, dokud nebudou všechny kuřecí kousky usmažené.
- Kuře nemusí být hotové, protože ho dopečeme v troubě.
- Jemně namočte stripsy do omáčky s barbecue, medem a octem.
- Setřepte přebytek.
- Umístěte kuřecí stripsy na plech s pečícím papírem a pečte 20 minut, nebo dokud nebudou hotové.
- Doba pečení bude záviset na velikosti vašich kuřecích stripsů.
- Dobou chuť!
Pokud jste příznivci stravování keto, určitě se vám budou líbit i naše recepty na 9 nejlepších keto pokrmů!