Medové kuřecí na česneku

Medové kuřecí na česneku
Příprava: 15 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 6

V dnešní době jsou populární taková jídla, která mají rychlou a jednoduchou přípravu, jsou chutná a ze snadno dostupných surovin. Tento recept vše splňuje na jedničku, a ještě dokáže roztančit vaše chuťové pohárky.

Ingredience:

  • 6 horních půlek kuřecích stehen
  • sůl podle chuti
  • mletý černý pepř podle chuti
  • 2 lžičky česnekového prášku
  • 6 stroužků čerstvého česneku
  • 1/3 hrnku medu
  • 1/4 hrnku vody nebo kuřecího vývaru
  • 2 polévkové lžíce rýžového vinného octa (může být i jablečný ocet či bílý ocet)
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • petrželka

Postup:

  • Kuřecí maso osolíme, opepříme a zasypeme česnekovým práškem.
  • Nahřejeme pánev na střední teplotu, nalijeme do ní olej a vložíme ochucené kuřecí maso.
  • Opečeme z obou stran, aby bylo maso zlatavé a hlavně vařené.
  • Když máme osmaženo z obou stran, snížíme teplotu na menší stupeň, zakryjeme pánev poklicí a necháme dál vařit.
  • Občas maso otočíme, aby se vařilo rovnoměrně.
  • Jakmile je kuře hotové, odložíme ho stranou pod alobal, aby nevystydlo.
  • Do pánve dáme oloupaný a na plátky nakrájený čerstvý česnek a 30 sekund – 1 minutu smažíme.
  • Přidáme med, vodu, vinný ocet, sójovou omáčku a vaříme asi 4 minuty, dokud omáčka nezhoustne.
  • Servírujeme s přílohou, pokapané sosem a ozdobené petrželkou.
  • Jako příloha je skvělá zelenina, rýže, těstoviny nebo salát.
Snadné česnekové kuře s medovou omáčkou.
Zdroj: https://cafedelites.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.