V dnešní době jsou populární taková jídla, která mají rychlou a jednoduchou přípravu, jsou chutná a ze snadno dostupných surovin. Tento recept vše splňuje na jedničku, a ještě dokáže roztančit vaše chuťové pohárky.
Ingredience:
- 6 horních půlek kuřecích stehen
- sůl podle chuti
- mletý černý pepř podle chuti
- 2 lžičky česnekového prášku
- 6 stroužků čerstvého česneku
- 1/3 hrnku medu
- 1/4 hrnku vody nebo kuřecího vývaru
- 2 polévkové lžíce rýžového vinného octa (může být i jablečný ocet či bílý ocet)
- 1 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce olivového oleje
- petrželka
Postup:
- Kuřecí maso osolíme, opepříme a zasypeme česnekovým práškem.
- Nahřejeme pánev na střední teplotu, nalijeme do ní olej a vložíme ochucené kuřecí maso.
- Opečeme z obou stran, aby bylo maso zlatavé a hlavně vařené.
- Když máme osmaženo z obou stran, snížíme teplotu na menší stupeň, zakryjeme pánev poklicí a necháme dál vařit.
- Občas maso otočíme, aby se vařilo rovnoměrně.
- Jakmile je kuře hotové, odložíme ho stranou pod alobal, aby nevystydlo.
- Do pánve dáme oloupaný a na plátky nakrájený čerstvý česnek a 30 sekund – 1 minutu smažíme.
- Přidáme med, vodu, vinný ocet, sójovou omáčku a vaříme asi 4 minuty, dokud omáčka nezhoustne.
- Servírujeme s přílohou, pokapané sosem a ozdobené petrželkou.
- Jako příloha je skvělá zelenina, rýže, těstoviny nebo salát.