Medové linecké cukroví

Medové linecké cukroví

Linecké cukroví je bezpochyby nejoblíbenější vánoční cukroví vůbec. Připravit si můžete linecké podle mnoha receptů. Chcete ho obohatit medem? Postupujte podle tohoto receptu.

INGREDIENCE

  • 2 plátky másla pokojové teploty
  • 3/4 hrnku cukru
  • 1/4 hrnku medu
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 vejce
  • 1 žloutek
  • 3 hrnky hladké mouky
  • 1/2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 lžičky prášku do pečiva

POSTUP

  1. V jedné misce utřete máslo s cukrem.
  2. Do cukru s máslem přimíchejte vanilkový extrakt, med, vejce a žloutek.
  3. Těsto míchejte do té doby, než se všechny suroviny dokonale nespojí.
  4. V další misce si připravte mouku, kukuřičný škrob, sůl a prášek do pečiva.  
  5. Smíchejte mokré suroviny se suchýma a vypracujte těsto.
  6. Těsto dejte ideálně na několik dnů do lednice, aby se odleželo, ale není to nutné.
  7. Vyválejte si z těsta plát a vyřežte z něj třeba kolečka, kytičky nebo klidně i hvězdičky.
  8. Medové linecké cukroví dejte na plech vyložený pečicím papírem.
  9. Rozehřejte si troubu na 180 °C a pečte cukroví zhruba 8 až 11 minut.
  10. Cukroví nechejte zhládnout, a potom ho natřete marmeládou a slepte dohromady tak, jak je u lineckého zvykem.  

TIP: Většinou se k oprášení pracovní desky doporučuje mouka, aby se těsto nelepilo k pracovnímu povrchu. Vyzkoušejte namísto mouky práškový cukr. 

Linecké cukroví s medem v ruce.
www.yammiesnoshery.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.