Medové perníčky bez cukru

Medové perníčky bez cukru
Příprava: 30 minut Vaření: 10 minut Počet porcí: 20

Zdravější alternativa klasických perníčků, ve které je namísto cukru pouze med. Pokud chcete, přidejte i javorový sirup či alulózu. Navíc jsou bezlepkové!

Ingredience

  • 2,5 hrnku mandlové mouky
  • 2 lžíce perníkového koření
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 1/2 hrnku medu
  • 3 lžíce změklého másla
  • 1 vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Postup

  • V míse smíchejte mandlovou mouku s perníkovým kořením, solí a práškem do pečiva.
  • V samostatné míse pomocí mixéru rozšlehejte máslo s medem. Přidejte vejce a vanilkový extrakt.
  • Poté vmíchejte směs mandlové mouky a rukou vypracujte těsto.
  • Těsto vytvarujte do tvaru koule, zabalte do potravinářské fólie a dejte do ledničky alespoň na hodinu, nejlépe přes noc.
  • Předehřejte si troubu na 180°C a plech vyložte pečícím papírem.
  • Z těsta vyválejte tenký plát a pomocí vykrajovátek vykrajujte libovolné tvary.
  • Vykrájené tvary pokládejte na plech a dejte péct na 8-10 minut do zlatova. Po upečení nechte vychladnout a poté ozdobte podle vašeho gusta.
Zdobené medové perníčky bez obsahu cukru.
Zdroj: glutenfreebaking.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.