Výborné perníky s vůní medu, kterými potěšíte. Po upečení jsou ihned měkké, tudíž je nemusíte péct s několikatýdenním předstihem.
Ingredience
- 800g hladké mouky
- 300g změklého másla
- 4ks vajec
- 100ml mléka
- 2-3 lžíce perníkového koření
- 300g medu
- 2 lžičky jedlé sody
- 300g cukru nebo sladidla
Postup
- Nejprve smíchejte med s cukrem, máslem a žloutky.
- Poté přidejte mléko a perníkové koření. Řádně promíchejte.
- Nakonec pomalu přisypávejte prosátou mouku s jedlou sodou a ušlehaný sníh z bílků.
- Těsto zapracujte nejlépe rukama, utvořte váleček, zabalte potravinářskou fólií a dejte do ledničky alespoň na 2 hodiny odpočinout.
- Odpočaté těsto vyválejte na plát tenký 3-4 mm a vykrájejte tvary pomocí vykrajovátek.
- Vykrájené tvary dejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte ve vyhřáté troubě při 180°C po dobu 8-10 minut.
- Před pečením můžete ještě potřít vajíčkem, aby byly lesklejší.
- Po upečení jsou perníčky měkké. Po jejich vychladnutí se tedy můžete vrhnout na zdobení.
Vyzkoušejte i další velikonoční cukroví, ať jsou vaše svátky plné sladkých dobrot.