Medové perníčky hned měkké

Medové perníčky hned měkké
Příprava: 30 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 80

Výborné perníky s vůní medu, kterými potěšíte. Po upečení jsou ihned měkké, tudíž je nemusíte péct s několikatýdenním předstihem.

Ingredience

  • 800g hladké mouky
  • 300g změklého másla
  • 4ks vajec
  • 100ml mléka
  • 2-3 lžíce perníkového koření
  • 300g medu
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 300g cukru nebo sladidla

Postup

  • Nejprve smíchejte med s cukrem, máslem a žloutky.
  • Poté přidejte mléko a perníkové koření. Řádně promíchejte.
  • Nakonec pomalu přisypávejte prosátou mouku s jedlou sodou a ušlehaný sníh z bílků.
  • Těsto zapracujte nejlépe rukama, utvořte váleček, zabalte potravinářskou fólií a dejte do ledničky alespoň na 2 hodiny odpočinout.
  • Odpočaté těsto vyválejte na plát tenký 3-4 mm a vykrájejte tvary pomocí vykrajovátek.
  • Vykrájené tvary dejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte ve vyhřáté troubě při 180°C po dobu 8-10 minut.
  • Před pečením můžete ještě potřít vajíčkem, aby byly lesklejší.
  • Po upečení jsou perníčky měkké. Po jejich vychladnutí se tedy můžete vrhnout na zdobení.
Zdobená velikonoční perníková vajíčka.
Zdroj: sallysbakingaddiction.com

Vyzkoušejte i další velikonoční cukroví, ať jsou vaše svátky plné sladkých dobrot.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.