Recept na vánoční perníčky s medem patří k těm nejoblíbenějším. Tato verze je navíc obohacena o mandle.
Ingredience
- 75 g másla
- 125 g medu
- 50 g hnědého cukru
- 1 bílek
- 200 g hladké mouky
- 100 g mletých mandlí
- 2 lžičky perníkového koření
- špetka soli
- 2 lžičky prášku do pečiva
Postup
- V rendlíku si rozpustíme máslo s cukrem.
- Po vychlazení přidáme bílek a šleháme, pak přidáme med a přisypeme rozemleté mandle a mouku smíchanou se solí, kořením a kypřicím práškem.
- Těsto si vypracujeme a dáme do lednice na dvě hodiny zchladit.
- Pak jej vyválíme na tenkou placku a vykrajujeme různé tvary.
- Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 5 minut.
- Po vychlazení je můžeme potřít rumovou glazurou nebo ozdobit bílky.
Jako šikovný pomocník nejen na vánoční cukroví se může hodit kvalitní kuchyňská váha z naší recenze. Podívejte se, jak si nejlépe vybrat.