Medové perníčky s žitnou moukou

Medové perníčky s žitnou moukou
Příprava: 30 minut Vaření: 16 minut Počet porcí: 20

Pokud chcete perníčky barevnější, stačí do části polevy přidat několik kapek potravinářského barviva.

Ingredience:

  • 450 g žitné mouky
  • 115 g másla
  • 115 g hnědého cukru
  • 8 PL medu
  • 1 vejce
  • 2 čajové lžičky prášku do pečiva
  • 2 čajové lžičky mletého zázvoru
  • 2 čajové lžičky mleté skořice
  • 2 PL perníkového koření
  • 2 PL kakaového prášku

Poleva

  • 150 g moučkového cukru
  • 1 bílek
  • 1 PL vody

Postup:

  1. Předehřejte si troubu na 200°C a plechy vyložte pečicím papírem.
  2. Máslo, hnědý cukr a med dejte do malého hrnce na mírný oheň. Míchejte, dokud se máslo nerozpustí a poté odstavte stranou.
  3. Do velké mísy prosejte suché přísady, přidejte vejce a promíchejte.
  4. Máslovou směs nalijte do suchých přísad a míchejte, dokud se těsto nezačne spojovat.
  5. Směs vyklopte na vál a prohněťte, abyste vytvořili kouli. Pokud je směs příliš drobivá, přidejte trochu vody a znovu hněťte, dokud se nespojí.
  6. Těsto rozválejte na tloušťku asi pěti milimetrů a pomocí vykrajovátek vykrájejte požadované tvary.
  7. Vložte na plech a pečte přibližně 8 minut dozlatova.
  8. V mezidobě si vytvořte polevu.
  9. Smíchejte moučkový cukr, bílek a vodu. Smíchejte vše opravdu důkladně, až získáte hustou hmotu.
  10. Polevou naplňte zdobicí sáček opatřený jemnou tryskou a po vychladnutí perníčky ozdobte.
Medové perníčky s moukou ze žita
zdroj: matchingfoodandwine.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.