Medové perníčky z žitné mouky

Medové perníčky z žitné mouky
Příprava: 30 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 40

Další zdravější variantou tradičních perníčků jsou tyto s žitnou moukou. Jednoduchý recept, který zvládne každý.

Ingredience

  • 3,5 hrnku žitné mouky
  • 3 lžíce kakaa
  • špetka soli
  • 1/3 lžičky jedlé sody
  • 2 lžíce perníkového koření
  • 1/2 hrnku změklého másla
  • 1/2 hrnku třtinového cukru
  • 2 vejce
  • 100g medu

Postup

  • Do mísy prosejte mouku, přidejte kakao, sůl, sodu a perníkové koření.
  • V samostatné míse pomocí tyčového mixéru vyšlehejte máslo s cukrem do nadýchané hmoty.
  • Přidejte vejce, med a dobře prošlehejte. Postupně přidávejte sypkou směs s moukou.
  • Rukou vypracujte těsto. Zabalte do potravinářské fólie a dejte do lednice alespoň na hodinu.
  • Předehřejte troubu na 180°C a vyválejte těsto na tenký plát.
  • Pomocí vykrajovátek vykrájejte libovolné tvary a pečte na plechu vyloženém pečícím papírem po dobu 8-10 minut.
  • Po upečení nechejte úplně vychladnout a poté ozdobte.
Žitné vánoční perníčky s medem.
Zdroj: mainegrains.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.