Medové perníčky zdobené kandovaným ovocem

Medové perníčky zdobené kandovaným ovocem

Myslíte si, že perníčky musí být nutně ozdobené pouze polevou? Tento recept vás přesvědčí o tom, že se mýlíte. Cukroví s kandovaným ovocem mohou být perníčky.

Ingredience:

  • 350 g medu 
  • 250 g hladké mouky
  • 250 g mletých mandlí
  • 100 g cukru
  • 100 gramů másla
  • 1 vejce
  • Kůra z 1 citronu
  • 1/2 čajové lžičky skořice
  • 1/2 čajové lžičky hřebíčku
  • 1/2 čajové lžičky kardamonu
  • 1/2 čajové lžičky muškátového oříšku
  • 1/2 čajové lžičky zázvoru

Na zdobení

  • 50 celých loupaných mandlí
  • 25 gramů kandovaného pomeranče
  • 25 gramů kandovaného citronu
  • 25 gramů kandovaných limetek
  • 25 gramů kandovaných třešní
  • 2 PL medu
  • 2 PL vody

Postup:

  1. Med, cukr a máslo zahřívejte na mírném ohni za stálého míchání, dokud se cukr zcela nerozpustí.
  2. Nechte vychladnout. Přidejte vejce, citronovou kůru a všechno koření.
  3. Smíchejte mouku a mandle s medovou směsí.
  4. Hněťte, dokud není těsto pevné.
  5. Těsto zabalte do potravinové fólie a vložte na 2 hodiny do ledničky.
  6. Poté těsto rozválejte válečkem a pomocí vykrajovátek vykrájejte požadované tvary.
  7. Předehřejte troubu na 180 °C
  8. Perníčky položte na plech s pečicím papírem a posypejte mandlemi a kandovaným ovocem.
  9. Pečte přibližně 15-20 minut v závislosti na velikosti perníčků.
  10. Ještě teplé cukroví s kandovaným ovocem potřete směsi dvou lžic medu a dvou lžic vody.
Medové vánoční perníčky zdobené kandovaným ovocem.
zdroj: eatsmarter.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.