Myslíte si, že perníčky musí být nutně ozdobené pouze polevou? Tento recept vás přesvědčí o tom, že se mýlíte. Cukroví s kandovaným ovocem mohou být perníčky.
Ingredience:
- 350 g medu
- 250 g hladké mouky
- 250 g mletých mandlí
- 100 g cukru
- 100 gramů másla
- 1 vejce
- Kůra z 1 citronu
- 1/2 čajové lžičky skořice
- 1/2 čajové lžičky hřebíčku
- 1/2 čajové lžičky kardamonu
- 1/2 čajové lžičky muškátového oříšku
- 1/2 čajové lžičky zázvoru
Na zdobení
- 50 celých loupaných mandlí
- 25 gramů kandovaného pomeranče
- 25 gramů kandovaného citronu
- 25 gramů kandovaných limetek
- 25 gramů kandovaných třešní
- 2 PL medu
- 2 PL vody
Postup:
- Med, cukr a máslo zahřívejte na mírném ohni za stálého míchání, dokud se cukr zcela nerozpustí.
- Nechte vychladnout. Přidejte vejce, citronovou kůru a všechno koření.
- Smíchejte mouku a mandle s medovou směsí.
- Hněťte, dokud není těsto pevné.
- Těsto zabalte do potravinové fólie a vložte na 2 hodiny do ledničky.
- Poté těsto rozválejte válečkem a pomocí vykrajovátek vykrájejte požadované tvary.
- Předehřejte troubu na 180 °C
- Perníčky položte na plech s pečicím papírem a posypejte mandlemi a kandovaným ovocem.
- Pečte přibližně 15-20 minut v závislosti na velikosti perníčků.
- Ještě teplé cukroví s kandovaným ovocem potřete směsi dvou lžic medu a dvou lžic vody.