Medové řezy na Velikonoce

Medové řezy na Velikonoce

Vyzkoušejte tyto medovníkové řezy s krémem, po kterých se budete ještě dlouho olizovat. Příprava je opravdu jednoduchá a zvládne ji každý!

Ingredience na těsto

  • 200 g cukru
  • 150 g másla
  • 200 g polohrubé mouky
  • 3 vejce
  • prášek do pečiva
  • 1 lžíce skořice

Ingredience na krém

  • 2 l mléka
  • 150 g medu
  • 1 vanilkový pudink
  • 1 žloutek
  • 250 g másla

Postup

  • Žloutek vyšleháme s cukrem. Přidáme rozpuštěné máslo, mouku s práškem do pečiva, skořici a sníh z bílků.
  • Těsto přelijeme do formy.
  • Pečeme v předehřáté troubě při 180º C asi 35 minut.
  • Po upečení dáme  vychladnout, potom rozřežeme na pláty.
  • V mléce rozmícháme med, vanilkový prášek a žloutek.
  • Vaříme ve vodní lázni do zhoustnutí.
  • Do vychladlé směsi vmícháme máslo.
  • Jednotlivé pláty korpusu pospojujeme krémem.
  • Uchováváme v lednici maximálně 24 hodin.
  • Sypeme kakaem, capuccinem, skořicí nebo strouhanou čokoládou.
  • Na vršek řezů se hodí barevní konfekční vajíčka nebo kuřátka.
Recept na medové sladké řezy

K těmto dezertům se hodí i báječná káva. Mrkněte, jak si v její přípravě vedou kávovary Jura z naší recenze.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.