Medové řezy plněné pudinkem a džemem s čokoládovou polevou

Medové řezy plněné pudinkem a džemem s čokoládovou polevou

Tenké vrstvy těsta s medovou příchutí plněné pudinkem a džemem a nakonec potřené čokoládovou polevou prostě musíte milovat! Připravte si je už dnes a nebudete litovat.

Co budete potřebovat

Na těsto:

  • 400 g hladké mouky
  • 150 g krupicového cukru
  • 80 g másla
  • 4 lžíce mléka
  • 2 lžíce medu
  • 1 střední vejce
  • ½ lžičky jedlé sody

Na náplň:

  • sklenice džemu dle vašeho výběru
  • 500 ml vanilkového pudinku pokojové teploty
  • 180 g moučkového cukru
  • 250 g másla

Na čokoládovou polevu:

  • 100 g čokolády
  • 180 ml smetany ke šlehání

Postup

  • Do velkého hrnce dejte cukr, máslo, mléko, med a vejce.
  • Na mírném ohni neustále míchejte, dokud se směs nerozpustí.
  • Nyní přidejte jedlou sodu a stále míchejte do zpěnění (nevařte).
  • Sundejte ze sporáku.
  • Vmíchejte ½ mouky.
  • Na pracovní desku si přendejte zbytek mouky a zalijte směsí.
  • Vytvarujte těsto.
  • To rozdělte na 2 stejné poloviny a vytvarujte z nich obdélníky.
  • Každou polovinu válejte, dokud vám nevznikne velmi tenký plát těsta.
  • Zkontrolujte velikost největšího plechu na pečení, který máte, a těsto vyválejte tak, aby se vám na plech vešlo.
  • Vyválené těsto přendejte na plech dobře vymazaný olejem nebo vyložený pečicím papírem.
  • Pečte při 180 stupních Celsia 10 minut.
  • Totéž udělejte i s druhým plátem těsta (pokud máte dva velké plechy, pečte oba pláty najednou).
  • Jakmile jsou pláty upečené, vyjměte je a před plněním nechte úplně vychladnout.
  • Pomocí mixéru utřete moučkový cukr s měkkým máslem.
  • Postupně přidávejte pudink (pokojové teploty), dokud vše nespotřebujete a nezískáte pěkně hustou směs.
  • Umístěte první upečený plát na tác nebo prkénko a zakryjte ho pudinkovou náplní.
  • Přikryjte druhým upečeným plátem a příčně rozpulte.
  • Jednu polovinu potřete džemem.
  • Pokud vám zbyla ještě nějaká pudinková náplň, namažte ji na džem.
  • Přikryjte druhou polovinou.
  • Na moučník položte list pečicího papíru a zatěžkejte ho prkénkem (nebo čímkoli, co na moučník trochu tlačí).
  • Uchovávejte přes noc v lednici.
  • Smetanu ke šlehání přiveďte k varu.
  • Nalijte na jemně nasekanou čokoládu a před mícháním nechte 2 minuty ztuhnout, dokud se čokoláda úplně nerozpustí.
  • Moučník potřete čokoládou a vraťte do lednice, aby čokoláda ztuhla.
  • Po ztuhnutí odřízněte okraje a nakrájejte na jednotlivé porce.
  • Dobrou chuť!
Řezy s medovou příchutí plněné pudinkem a džemem a nakonec potřené čokoládovou polevou na talířku s vidličkou.
www.happyfoodstube.com

A co takové recepty na kuličky s medem 5x jinak? Oslaďte si s námi život!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.