Medovníková roláda

Medovníková roláda

Kdo by neměl rád jednoduché a rychlé pečení? Navíc, když výsledek ještě vypadá skvěle.

INGREDIENCE:

  • 4 vejce (4 bílky + 3 žloutky)
  • 100 g práškového cukru
  • 2 lžíce medu
  • 120 g polohrubé mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička perníkového koření

Na krém:

  • 1 máslo
  • 1 karamelové salko
  • 300 ml mléka
  • 1 karamelový pudinkový prášek

POSTUP:

  1. Na roládu vyšleháme z bílků pevný sníh.
  2. Do sněhu postupně zašleháme žloutky, cukr a med, nakonec jen lehce vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kořením.
  3. Těsto rozetřeme na pečící papír a ve vyhřáté troubě na 180°C a pečeme asi 10 minut.
  4. Upečený plát ještě teplý srolujeme a necháme vychladnout.
  5. Připravíme krém z mléka, pudinkového prášku.
  6. Uvaříme pudink a necháme vychladnout.
  7. Máslo vyšleháme do pěny, postupně do másla zašleháme vychlazený pudink a karamelové salko.
  8. Upečený plát potřeme krémem a srolujeme do rolády.
Medovníková roláda
Zdroj: kitchen.nine.com.au

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.