Kdo by neměl rád jednoduché a rychlé pečení? Navíc, když výsledek ještě vypadá skvěle.
INGREDIENCE:
- 4 vejce (4 bílky + 3 žloutky)
- 100 g práškového cukru
- 2 lžíce medu
- 120 g polohrubé mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička perníkového koření
Na krém:
- 1 máslo
- 1 karamelové salko
- 300 ml mléka
- 1 karamelový pudinkový prášek
POSTUP:
- Na roládu vyšleháme z bílků pevný sníh.
- Do sněhu postupně zašleháme žloutky, cukr a med, nakonec jen lehce vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kořením.
- Těsto rozetřeme na pečící papír a ve vyhřáté troubě na 180°C a pečeme asi 10 minut.
- Upečený plát ještě teplý srolujeme a necháme vychladnout.
- Připravíme krém z mléka, pudinkového prášku.
- Uvaříme pudink a necháme vychladnout.
- Máslo vyšleháme do pěny, postupně do másla zašleháme vychlazený pudink a karamelové salko.
- Upečený plát potřeme krémem a srolujeme do rolády.