Medovníkové koule

Medovníkové koule
Příprava: 30 minut Vaření: 5 minut Počet porcí: 40

Moučník Marlenka zná určitě každý, ale už jste si z něj zkusili někdy vyrobit jako nepečenou alternativu? Uvidíte, že si tento recept zamilujete a budete se k němu pravidelně vracet.

Ingredience:

  • 500 g medového korpusu na dort Marlenka
  • 1 plechovka karamelového kondenzovaného mléka
  • 2 – 3 polévkové lžíce medu
  • 200 g čerstvého nesoleného másla
  • rum podle chuti

Na dokončení:

  • mleté a nasekané lískové či vlašské ořechy
  • čokoláda

Postup:

  • Do mísy dáme změklé máslo, karamelové kondenzované mléko i med a pomocí ručního mixéru rozmixujeme na hladkou hmotu.
  • Medové těsto na Marlenku ručně rozdrobíme do mísy ke směsi a pokud možno necháme i větší kousky.
  • Pokapeme rumem a důkladně promícháme s máslovou směsí.
  • Vypracujeme, aby bylo těsto pěkně hladké.
  • Pomocí lžičky odebíráme kousky, z nichž tvoříme malé kuličky, které obalíme ve směsi mletých a nasekaných ořechů.
  • Každou kuličku dáme do cukrářského papírového košíčku.
  • Rozpustíme čokoládu pokapeme s ní kuličky a nakonec posypeme ořechy.
  • Těsto by mělo vystačit na 30 – 40 kousků.
Luxusní medové koule Marlenka.
Zdroj: https://www.top-rezepte.de/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.