Medovníkové kuličky Marlenka

Medovníkové kuličky Marlenka
Příprava: 30 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 35

Sladké, lepivé, nadýchané to jsou přesně tyto kuličky inspirované známým medovým dezertem. Garantujeme vám, že lepší chuťovou kombinaci nenajdete a dezertní misky zůstanou prázdné. Krémové čokoládové těsto s kousky nadýchaného těsta uvnitř i na povrchu, tahle kombinace s medem prostě neomrzí! Troufám si tvrdit, že jsou lepší než originál, ale posuďte sami.

Co budeme potřebovat

Na kuličky

  1. 120 g čokolády (nasekané)
  2. 125 ml karamelového kondenzovaného mléka
  3. 80 g kakaového prášku (plus více na obalování)
  4. lžička vanilkového extraktu
  5. 2 lžíce medu
  6. špetka soli

Na těsto

  1. 450 g hladké mouky
  2. 150 g cukru moučka
  3. 50 g vlašských ořechů
  4. 2 vejce
  5. 2 lžíce kypřícího prášku
  6. 4 lžíce medu
  7. 60 g másla

Postup

  1. Čokoládové lupínky a kondenzované mléko vložíme do misky vhodné do mikrovlnné trouby a následně do mikrovlnné trouby.
  2. Tam směs 40-60 vteřin zahříváme a v průběhu ohřívání mícháme, dokud se čokoláda úplně nerozpustí.
  3. Směs mícháme, dokud není zcela hladká.
  4. Vmícháme kakaový prášek, vanilkový extrakt, med a sůl. Mícháme dokud se ingredience nespojí a dáme stranou.
  5. Následně si připravíme těsto na perníkové pláty.
  6. Smícháme hladkou mouku, cukr moučku, namleté ​​oříšky a kypřící prášek.
  7. Poté do suchých ingrediencí přidáme máslo, med, vejce.
  8. Ze směsi si vypracujeme hladké konzistentní těsto.
  9. Zabalíme ho do fólie a dáme na 30 minut odpočinout do lednice.
  10. Těsto poté rozdělíme na díly a z nich vyválíme placky (nemusí být stejné, těsto po upečení budeme drobit).
  11. Pláty těsta položíme na plech a do trouby.
  12. Pečeme je na 180 stupňů 10 minut.
  13. Vychladlé medové placky rozdrobíme a část dáme stranou na obalování.
  14. Do zbylého rozdrobeného těsta přidáme těsto na kuličky a promícháme.
  15. Těsto necháme, odpočinou v lednici alespoň 1 hodinu.
  16. Poté z těsta na medové kuličky začneme tvarovat koule.
  17. Ty obalujeme v rozdrobeném těstě nebo v kakaovém prášku.
Nejlepší medové koule na způsob dezertu marlenka s medem a čokoládou.
Zdroj: food-network.app.link

Zaujaly vás chutě Řecka a chtěli byste ochutnat další tradiční řecké dobroty? Pusťte se s námi do přípravy této řecké baklavy, která je taktéž plná medu a navrch je navíc krásně křupavá!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.