Medovníkové řezy

Medovníkové řezy

Medovníkové řezy se připravují jednodušeji a rychleji než medovník a chuť medu je u nich také velmi výrazná.

INGREDIENCE:

Těsto:

  • 2 vejce
  • 230 g moučkového cukru
  • 230 g másla
  • 5 lžic plnotučného mléka
  • 3 lžíce medu
  • 680 g hladké mouky
  • 1, 5 lžičky sody

Krém:

  • 1 l plnotučného mléka
  • 8 lžic hladké mouky
  • 300 g moučkového cukru
  • 300 g másla
  • čokoládová poleva

POSTUP:

  1. Kromě mouky vše rozehřejeme v menším hrnci na mírném plameni.
  2. Potom přidáme mouku a dobře vymícháme.
  3. Těsto rozdělíme na 4 části, ještě teplé vyválíme a dáme na vymazaný plech.
  4. Při vyvalování můžeme podsypat hrubou moukou, aby se nám těsto nelepilo.
  5. Ingredience kromě másla svaříme spolu na kaši a necháme vychladnout.
  6. Do vychladlé směsi vmícháme postupně máslo.
  7. Nádivku rozdělíme na tři pláty, natřeme a vrchní necháme suchý.
  8. Zatížíme ho asi na 12 hod.
  9. Potom polijeme čokoládovou polevou.
Lahodný medový řez.
greatbritishchefs.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.