Tento recept na medové, česnekové kuře a nudle se stane vaší oblíbenou týdenní večeří. Kuře, červenou papriku a cibuli pomalu vařte v ochucené medově česnekové omáčce. Kuřecí maso chutná vždy dokonale, proto zkuste i naší kombinaci kuřete a gnocchi!
Co budeme potřebovat
- 40 g nakrájené cibule
- 1 kg vykostěných kuřecích prsou
- 1 červená paprika (nakrájená na plátky)
- 70 g medu
- 100 ml sójové omáčky
- 30 g kečupu
- 2 lžičky sezamového oleje
- 4 stroužky česneku
- 3 lžičky kukuřičného škrobu
- 3 lžíce studené vody
- 500 g nudlí
Postup
- Do pomalého hrnce dejte nakrájené kuře, nakrájenou cibuli a nakrájenou červenou papriku.
- Ve střední misce prošlehejte med, sójovou omáčku, kečup, sezamový olej a mletý česnek, dokud se nespojí.
- Omáčku nalijte na kuře a zeleninu a promíchejte, aby se ingredience spojily.
- Přikryjte a vařte při nízké teplotě 6 hodin, při vysoké teplotě 4 hodiny.
- Těsně před podáváním smíchejte v malé misce kukuřičný škrob se 3 polévkovými lžícemi studené vody a promíchejte.
- Vmíchejte směs kukuřičného škrobu do pomalého hrnce, aby omáčka zhoustla.
- Před podáváním vhoďte uvařené a okapané nudle.
- Promíchejte a podávejte.
Abyste si mohli připravit maso, které se vám rozpadne v ústech potřebujete mít kvalitní pomalý hrnec! Jaký je ten nejlepší elektrický hrnec, jsme pro vás zjistili a popsali v naší recenzi.