Medovo-česnekové kuřecí nudličky s medem

Medovo-česnekové kuřecí nudličky s medem

Tento recept na medové, česnekové kuře a nudle se stane vaší oblíbenou týdenní večeří. Kuře, červenou papriku a cibuli pomalu vařte v ochucené medově česnekové omáčce. Kuřecí maso chutná vždy dokonale, proto zkuste i naší kombinaci kuřete a gnocchi!

Co budeme potřebovat

  • 40 g nakrájené cibule
  • 1 kg vykostěných kuřecích prsou
  • 1 červená paprika (nakrájená na plátky)
  • 70 g medu
  • 100 ml sójové omáčky
  • 30 g kečupu
  • 2 lžičky sezamového oleje
  • 4 stroužky česneku
  • 3 lžičky kukuřičného škrobu
  • 3 lžíce studené vody
  • 500 g nudlí

Postup

  • Do pomalého hrnce dejte nakrájené kuře, nakrájenou cibuli a nakrájenou červenou papriku.
  • Ve střední misce prošlehejte med, sójovou omáčku, kečup, sezamový olej a mletý česnek, dokud se nespojí.
  • Omáčku nalijte na kuře a zeleninu a promíchejte, aby se ingredience spojily.
  • Přikryjte a vařte při nízké teplotě 6 hodin, při vysoké teplotě 4 hodiny.
  • Těsně před podáváním smíchejte v malé misce kukuřičný škrob se 3 polévkovými lžícemi studené vody a promíchejte.
  • Vmíchejte směs kukuřičného škrobu do pomalého hrnce, aby omáčka zhoustla.
  • Před podáváním vhoďte uvařené a okapané nudle.
  • Promíchejte a podávejte.

Abyste si mohli připravit maso, které se vám rozpadne v ústech potřebujete mít kvalitní pomalý hrnec! Jaký je ten nejlepší elektrický hrnec, jsme pro vás zjistili a popsali v naší recenzi.

Mazlavá omáčka z medu a česneku obalující nudle s kuřecím masem.
Zdroj: tiffycooks.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.