Medovo-hořčičná panenka z grilu

Medovo-hořčičná panenka z grilu

Tohle je ta nejjednodušší, nejlepší a nejzdravější grilovaná vepřová panenka, jakou jste si kdy připravili! Na lahodnou marinádu potřebujete pouze běžně dostupné ingredience, které většinou najdete doma ve špízi a grilování vám zajistí naprosto dokonalé maso.

Co budete potřebovat

  • 700 – 900 g vepřové panenky (pokud je panenka tlustá více než 6 cm, rozřízněte ji podélně na polovinu, abyste získali dva tenčí kusy masa)
  • šťáva z ½ citronu
  • 2 lžičky prolisovaného česneku
  • 1 lžička italského koření
  • ¼ šálku oleje
  • ½ lžičky soli
  • ⅛ lžičky mletého černého pepře
  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • 2 lžičky medu

Postup

  • Vepřovou panenku osušte papírovou utěrkou.
  • Smíchejte citronovou šťávu, česnek, italské koření, olej, sůl, pepř, dijonskou hořčici a med.
  • Nalijte polovinu směsi do velkého sáčku na zip a přidejte panenku.
  • Vytlačte přebytečný vzduch, uzavřete sáček a nechte 30 minut chladit.
  • Předehřejte gril na střední stupeň a rošty naolejujte.
  • Pomocí kleští přendejte vepřové maso na gril.
  • Zavřete gril a grilujte 15–20 minut, každých pár minut otočte, abyste zajistili rovnoměrné propečení a v polovině grilování potřete všechny strany vepřového masa rezervovanou marinádou.
  • Před krájením a podáváním přendejte na prkénko a nechte 5 minut odpočinout.
  • Dobrou chuť!
Nakrájená grilovaná vepřová panenka s marinádou.
www.lecremedelacrumb.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.