Medovo-pomerančový pečený bažant

Medovo-pomerančový pečený bažant

Na tento recept nepotřebujete moc ingrediencí, ale přesto si neuvěřitelně pochutnáte. Bažant s chutí medu a pomerančů je lahůdkou, kterou si budete chtít připravovat znovu a znovu.

Co budete potřebovat

  • 1/2 šálku másla nebo margarínu, změkčeného
  • 2 lžičky nastrouhané pomerančové kůry
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 2 lžíce medu
  • 4 jarní cibulky, nakrájené na plátky    
  • 2 bažanti (každý o hmotnosti cca 1 až 1,5 kg)
  • 1/2 šálku pomerančového likéru nebo vody
  • 1 šálek kuřecího vývaru

Postup

  • Troubu předehřejte na 175°C.
  • Na nádivku rozehřejte na pánvi máslo a cibuli s pórkem na něm zlehka opékejte asi 8 minut, dokud nezměknou.
  • V malé misce míchejte máslo, pomerančovou kůru, sůl, pepř, med a jarní cibulku.
  • Bažanty vložte prsy nahoru do mělkého pekáče.
  • U každého bažanta, počínaje zadním otvorem, prsty jemně oddělte kůži od prsou.
  • Máslovou směs natřete na bažantí prsa pod kůži.
  • V případě potřeby připevněte kůži k masu párátkem.
  • Vložte teploměr na maso tak, aby špička byla v nejtlustší části vnitřní strany stehenního svalu a nedotýkala se kosti.
  • Pečte odkryté asi 45 minut nebo dokud teploměr neukáže 82 °C.
  • Přeneste bažanty na servírovací talíř a volně přikryjte alobalem.
  • Do pekáče nalijte pomerančový likér a vývar a seškrábejte z něj opečené kousky.
  • Směs přelijte litrového hrnce.
  • Za občasného míchání přiveďte k varu.
  • Vařte asi 15 minut za občasného míchání, dokud se tekutina nezredukuje na 1 šálek.
  • Bažanty podávejte s omáčkou.
Upečený bažant položený na prkýnku.
www.bettycrocker.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.