Medvědí packy z tapiové mouky

Medvědí packy z tapiové mouky
Příprava: 30 minut Vaření: 18 minut Počet porcí: 4

Už jste někdy pekli s tapiokovou moukou? Pokud ne, měli byste to rozhodně vyzkoušet! Toto cukroví je jednoduché na přípravu a výsledek velmi chutný.

Ingredience

  • 2 vejce
  • 125 g třtinového cukru
  • 350g mandlí
  • 1 tabulka hořké čokolády
  • 1 lžíce skořice
  • špetka soli
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1-2 lžíce tapiokové mouky (jedná se vlastně o škrob získaný z hlíz manioku jedlého)
  • 2 lžíce griotky

Postup

  • Mandle přelijte vařící vodou, oloupejte a nechte oschnout.
  • Suché mandle a čokoládu na jemno namelte.
  • Vyšlehejte vejce s cukrem a vanilkovým cukrem.
  • Do vyšlehaného vejce přidejte směs namletých mandlí a čokolády, skořici, griotku a tapiokovou mouku.
  • Vše důkladně promíchejte a nechte v chladu alespoň 2 hodiny odležet.
  • Z vychlazeného těsta tvarujte malé placičky.
  • Pečte na 160°C 18-20 minut.

Místo mandlí můžete použít mandlovou mouku a ušetřit si tím práci s loupáním a mletím celých mandlí.

Tvarování medvědích pacek může být snadnější, když nejprve vytvarujete kuličky a ty na plechu rozmáčknete vidličkou.

Cukroví z tapiokové mouky na plechu.
www.glutenfrei-kochen.de

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.