Měkké brusinkové sušenky

Měkké brusinkové sušenky

Pokud máte rádi sušenky na různé způsoby, vzdávat se jich rozhodně nemusíte, neboť existují i recepty na zdravé cukroví ze špaldové mouky. Jeden takový recept vám přinášíme. Sušenky s brusinkami vydrží měkké po celý vánoční čas.

INGREDIENCE

  • 2 a 1/4 hrnku špaldové mouky
  • 1 a 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1/4 lžičky mořské soli
  • 1 hrnek pasty tahini
  • 3/4 hrnku javorového sirupu
  • 1/4 hrnku citronové šťávy
  • 1 lžička vanilky
  • 3/4 hrnku sušených brusinek

POSTUP

  1. Předehřejte si troubu na 180 °C.
  2. Vyložte si dva plechy papírem na pečení.
  3. Ve velké misce smíchejte mouku, jedlou sodu, mořskou sůl a sušené brusinky.
  4. V menší misce ušlehejte dohromady tahini, javorový sirup, citronovou šťávu a vanilku.
  5. Do velké misky přidejte nejprve mokré ingredience, a potom suché.
  6. Promíchejte těsto ve velké misce tak, aby se jednotlivé ingredience dobře spojily.
  7. Za pomocí lžičky dělejte z těsta kuličky, položte je na pečicí papír a lehce je rozmáčkněte.
  8. Mezi jednotlivými sušenkami na plechu nechejte alespoň 1,5 centimetru prostor.
  9. Pečte 8 až 10 minut. 
Jemné sušenky z brusinek.
www.livelearnloveeat.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.