Věděli jste, že existuje tolik dia cukroví? Zřejmě nestačíte zírat. Mezi další oblíbené recepty na vánoční cukroví pro diabetiky patří melasové sušenky.
INGREDIENCE
- 2 hrnky celozrnné mouky
- 1 a 1/2 lžičky jedlé sody
- 1 a 1/2 lžičky mleté skořice
- 1 lžička mletého zázvoru
- špetka soli
- 1/2 hrnku margarínu
- 1/4 hrnku stévie
- 1/4 hrnku tmavé melasy
- 1 vaječný bílek
POSTUP
- Předehřejte si troubu na 180 °C.
- V misce smíchejte dohromady mouku, jedlou sodu, skořici, zázvor a sůl.
- Promíchejte směs vidličkou a odložte misku stranou.
- V další misce za pomoci elektrického mixéru rozšlehejte margarín až do hladka.
- Přidejte stévii, melasu a vaječný bílek.
- Pomalu směs promíchejte, aby se všechny suroviny dokonale spojily.
- Potom smíchejte mokré suroviny se suchými, dokud nevznikne těsto, které by nemělo být lepkavé.
- Dlaněmi udělejte válečky a rozkrájejte je na několik stejně velkých částí.
- Potom vezměte vždy jeden kousek z válečku, vidličkou ho rozmáčkněte na sušenku a zároveň tak nahoře vytvoříte vidličkou mřížku.
- Pečte cukroví zhruba 8 minut.
- Hotovo.
Možná se vám budou hodit i naše recenze vestavných trub. Kdo vyhrál v našem testu?