Léto bez vodního melounu je to samé, jako jahody bez šlehačky, prostě nemyslitelné. Má svou specifickou chuť a sám o sobě je vynikajícím osvěžením, zvlášť, když je ledově vychlazený. Můžeme ho konzumovat tak, jak je nebo jen použít pro přípravu skvělého letního pití.
Ingredience:
- 4 plátky čerstvého vodního melounu
- 1/2 hrnku cukru
- 2 chemicky neošetřené citrony + 1 na ozdobu
- 2 hrnky sodové či perlivé vody
- 3 hrnky ledových kostek
Postup:
- Do mixéru dáme meloun nakrájený na kostky a zbavený slupky.
- Zasypeme cukrem, a co nejvíce rozmixujeme.
- Pyré z melounu přendáme do džbánu, přilijeme citronovou šťávu, vhodíme na plátky nakrájený citron a led.
- Důkladně promícháme a podáváme ledově vychlazené.