Melounový nanuk

Melounový nanuk
Příprava: 20 minut Vaření: 435 minut Počet porcí: 10

Tyto nanuky nejen skvěle vypadají, ale i luxusně chutnají! Vyrábějí se převážně z ovoce a dále se používají čokopecičky a kokosové mléko. Jsou úžasně osvěžující a zamilují si je i vaše děti.

INGREDIENCE

  • cca 3 a ½ šálků nakrájeného vodního melounu bez pecek
  • 5 a 1/2 lžíce krupicového cukru
  • 1 lžíce čerstvé citronové šťávy
  • 1/2 šálku konzervovaného kokosového mléka, dobře protřepaného
  • 6 středních kiwi
  • 1 lžíce malých čokopeciček

POSTUP

  • Přidejte meloun, 2 lžíce krystalového cukru a citronovou šťávu do mixéru a mixujte, dokud vám nevznikne kaše.
  • Odeberte pěnu a poté směs opatrně nalijte do 10 formiček na nanuky, každou naplňte asi do 2/3.
  • Vršky posypte čokopecičkami a poté pomocí tyčinky na nanuky jemně zatlačte dolů, aby se čokopecičky ponořily (zatlačte směrem ke stranám, abyste je po zmrznutí viděli).
  • Podle potřeby otřete strany.
  • Zakryjte víčkem a vložte do nanuků tyčky.
  • Dejte do mrazáku na 3 a 1/2 hodiny.
  • Během posledních 30 minut mražení nanuků vyšlehejte dohromady kokosové mléko s 1 a 1/2 lžící cukru.
  • Dejte do lednice na 30 minut.
  • Vyjměte nanuky z mrazáku, sejměte víčko a opatrně nalijte malou lžíci oslazeného kokosového mléka do rovnoměrné vrstvy přes vrstvu melounu.
  • Vyčistěte strany podle potřeby.
  • Vraťte do mrazáku, odkryté a nechte tam mrazit 45 minut.
  • Mezitím z kiwi odřízněte vršky a lžící z nich naberte dužinu.
  • Přeneste dužinu kiwi do mixéru spolu se 2 lžícemi krystalového cukru.
  • Pulsujte, dokud se směs dobře nerozmixuje.
  • Směs protlačte přes jemné sítko do misky pomocí gumové stěrky, abyste odstranili semínka (můžete přidat i trochu potravinářské gelové barvy).
  • Rozmixované kiwi dejte do lednice na 30 minut.
  • Vyjměte nanuky z mrazáku a opatrně nalijte asi 1 lžíci směsi kiwi na kokosovou vrstvu.
  • Vraťte do mrazáku na další asi 2 – 3 hodiny.
  • Chcete-li vyjmout nanuky z forem, dejte formičky na několik sekund pod teplou vodou (nedovolte, aby se voda dotkla kiwi části nahoře) a poté pomalu vytáhněte z forem.
  • Dobrou chuť!
Nanuky z melounu, kiwi, čokolády a kokosového mléka.
www.cookingclassy.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.