Melounový salát s prosciuttem a mozzarellou

Melounový salát s prosciuttem a mozzarellou

Ideální salát na letní pikniky, grilování a večeře pod širým nebem na terase. Je dokonalou rovnováhou chutí: slanost získáte z prosciutta a sladkost z melounu. Užijte si ho!

Ingredience:

  • 1 meloun cantaloupe, nakrájený na kostky nebo na kuličky (pomocí vykrajovátka na kuličky)
  • 1 balíček prosciutto nebo 2, pokud chcete více masa
  • asi 500 g mozzarellových kuliček
  • 2 lžíce nasekané čerstvé bazalky plus pár lístků na ozdobu
  • 1 a půl lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • sůl a pepř

Postup       

  1. Všechny ingredience navrstvěte na velký servírovací talíř nebo tác.
  2. Začnete vrstvou bazalkových listů a prosciutta, na ně nasypte melounové kuličky, poté mezi melounové kuličky navrstvěte kuličky mozzarelly a pak mezery vyplňte dalším prosciuttem.
  3. Celý salát posypte nasekanou bazalkou.
  4. Pokapejte olivovým olejem a balzamikovým octem.
  5. Lehce osolte a opepřete.
  6. Pomocí lžíce jemně promíchejte hlavní ingredience, aby se do mozzarellových a melounových kuliček dostalo trochu olivového oleje, balzamikového octa a bazalky.
  7. Podávejte ihned nebo dejte do chladničky na 2–3 hodiny před podáváním.
Meloun, prosciutto, mozzarella a bazalka servírované na zdobném talíři.
www.urbanblisslife.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.