Ideální salát na letní pikniky, grilování a večeře pod širým nebem na terase. Je dokonalou rovnováhou chutí: slanost získáte z prosciutta a sladkost z melounu. Užijte si ho!
Ingredience:
- 1 meloun cantaloupe, nakrájený na kostky nebo na kuličky (pomocí vykrajovátka na kuličky)
- 1 balíček prosciutto nebo 2, pokud chcete více masa
- asi 500 g mozzarellových kuliček
- 2 lžíce nasekané čerstvé bazalky plus pár lístků na ozdobu
- 1 a půl lžíce olivového oleje
- 1 lžíce balzamikového octa
- sůl a pepř
Postup
- Všechny ingredience navrstvěte na velký servírovací talíř nebo tác.
- Začnete vrstvou bazalkových listů a prosciutta, na ně nasypte melounové kuličky, poté mezi melounové kuličky navrstvěte kuličky mozzarelly a pak mezery vyplňte dalším prosciuttem.
- Celý salát posypte nasekanou bazalkou.
- Pokapejte olivovým olejem a balzamikovým octem.
- Lehce osolte a opepřete.
- Pomocí lžíce jemně promíchejte hlavní ingredience, aby se do mozzarellových a melounových kuliček dostalo trochu olivového oleje, balzamikového octa a bazalky.
- Podávejte ihned nebo dejte do chladničky na 2–3 hodiny před podáváním.