Tato bezlepková veganská meruňková bábovka s jogurtem je skvělý, vláčný a svěží moučník. A přitom je tak snadná!
Ingredience
- 200 g bezlepkové rýžové celozrnné mouky
- 100 g bezlepkového bramborového škrobu
- 2 lžičky vinného kamene
- 1 lžička jedlé sody
- 70 g třtinového cukru
- 100 g rostlinného mléka
- 40 g slunečnicového oleje
- 130 g citronového nebo vanilkového sójového jogurtu
- 3-4 meruňky
- vanilkový extrakt (podle chuti)
Postup
- Předehřejte troubu na 180°C.
- Meruňky vypeckujte a nakrájejte na malé kostičky.
- V míse smíchejte mouku, škrob, vinnný kámen, sodu a cukr.
- Do jiné mísy přidejte jogurt, olej, rostlinné mléko a vanilku a vše minutu šlehejte elektrickým ručním mixérem.
- Tekuté přísady přidejte k suchým a důkladně promíchejte.
- Těsně před pečením vmíchejte kostky meruněk do těsta.
- Vymažte bábovkovou formu a nalijte těsto do formy.
- Pečte asi 25 minut a před vyjmutím z formy nechte bábovku zcela vychladnout.
- Hotovou bábovku poprašte moučkovým cukrem nebo můžete navrch přidat cukrovou polevu a další kostky meruněk.