Meruňková bábovka z jogurtového těsta

Meruňková bábovka z jogurtového těsta
Příprava: 20 minut Vaření: 25 minut Počet porcí: 12

Tato bezlepková veganská meruňková bábovka s jogurtem je skvělý, vláčný a svěží moučník. A přitom je tak snadná!

Ingredience

  • 200 g bezlepkové rýžové celozrnné mouky
  • 100 g bezlepkového bramborového škrobu
  • 2 lžičky vinného kamene
  • 1 lžička jedlé sody
  • 70 g třtinového cukru
  • 100 g rostlinného mléka
  • 40 g slunečnicového oleje
  • 130 g citronového nebo vanilkového sójového jogurtu
  • 3-4 meruňky
  • vanilkový extrakt (podle chuti)

Postup                                       

  1. Předehřejte troubu na 180°C.
  2. Meruňky vypeckujte a nakrájejte na malé kostičky.
  3. V míse smíchejte mouku, škrob, vinnný kámen, sodu a cukr.
  4. Do jiné mísy přidejte jogurt, olej, rostlinné mléko a vanilku a vše minutu šlehejte elektrickým ručním mixérem.
  5. Tekuté přísady přidejte k suchým a důkladně promíchejte.
  6. Těsně před pečením vmíchejte kostky meruněk do těsta.
  7. Vymažte bábovkovou formu a nalijte těsto do formy.
  8. Pečte asi 25 minut a před vyjmutím z formy nechte bábovku zcela vychladnout.
  9. Hotovou bábovku poprašte moučkovým cukrem nebo můžete navrch přidat cukrovou polevu a další kostky meruněk.
Bábovka s meruňkami z jogurtového těsta servírovaná na servírovacím tácu.
www.sweetsensitivefree.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.