Vychutnejte si zemitou chuť černých fazolí, krémového avokáda a křupavých kukuřičných lupínků ve fazolové polévce, která je připravená za pouhých 30 minut.
Co budeme potřebovat
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 červená kapie, nakrájená na kostičky
- 1 cibule, nakrájená nadrobno
- 1 stroužek česneku, jemně nasekaný
- 1 lžička mletého kmínu
- špetka sušených chilli vloček
- 1 litr zeleninového vývaru
- 400 g konzervy nakrájených rajčat
- 120 g mražených kukuřičných zrn
- 425 g konzervy černých fazolí, okapané, propláchnuté
- 1 lžíce čerstvé limetkové šťávy
- sůl
- pepř
- 175 g kukuřičných lupínků
- 30 g čerstvých listů koriandru, nasekaných
- 1/2 avokáda, nakrájené na kostičky
- 80 g fety, rozdrobené
Postup
- Ve velkém hrnci rozehřejte olej na středně vysokou teplotu.
- Přidejte kapii a cibuli.
- Vařte za častého míchání 5 minut nebo do změknutí.
- Přidejte česnek, kmín a chilli.
- Přidejte vývar, rajčata, kukuřici a fazole.
- Přiveďte k varu. Snižte teplotu na středně vysokou.
- Vařte 10 minut, nebo dokud se tekutina mírně nezredukuje.
- Vmícháme limetkovou šťávu. Dochuťte solí a pepřem.
- Podávejte s kukuřičnými lupínky, posypanou koriandrem, avokádem a fetou.