Mexická polévka s fazolemi

Mexická polévka s fazolemi
Příprava: 15 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 10

Vychutnejte si zemitou chuť černých fazolí, krémového avokáda a křupavých kukuřičných lupínků ve fazolové polévce, která je připravená za pouhých 30 minut.

Co budeme potřebovat

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 červená kapie, nakrájená na kostičky
  • 1 cibule, nakrájená nadrobno
  • 1 stroužek česneku, jemně nasekaný
  • 1 lžička mletého kmínu
  • špetka sušených chilli vloček
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 400 g konzervy nakrájených rajčat
  • 120 g mražených kukuřičných zrn
  • 425 g konzervy černých fazolí, okapané, propláchnuté
  • 1 lžíce čerstvé limetkové šťávy
  • sůl
  • pepř
  • 175 g kukuřičných lupínků
  • 30 g čerstvých listů koriandru, nasekaných
  • 1/2 avokáda, nakrájené na kostičky
  • 80 g fety, rozdrobené

Postup

  • Ve velkém hrnci rozehřejte olej na středně vysokou teplotu.
  • Přidejte kapii a cibuli.
  • Vařte za častého míchání 5 minut nebo do změknutí.
  • Přidejte česnek, kmín a chilli.
  • Přidejte vývar, rajčata, kukuřici a fazole.
  • Přiveďte k varu. Snižte teplotu na středně vysokou.
  • Vařte 10 minut, nebo dokud se tekutina mírně nezredukuje.
  • Vmícháme limetkovou šťávu. Dochuťte solí a pepřem.
  • Podávejte s kukuřičnými lupínky, posypanou koriandrem, avokádem a fetou.
Pálivá polévka z fazolemi na mexický způsob.
Zdroj: minimalistbaker.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.