Tato luxusní polévka Albondigas se připravuje z kuliček z rýže a hovězího masa, které se dusí v rajčatovém vývaru spolu s bramborami, mrkví a cuketou. Je vydatná a bude chutnat dětem i dospělým!
Ingredience
Na masové kuličky:
- 500 g mletého hovězího masa
- 1/2 šálku vařené bílé rýže
- 1 lžička lisovaného česneku
- 1 vejce
- 1/4 šálku nasekaných lístků koriandru
- 1 lžička drceného římského kmínu
- 3/4 lžičky soli
- 1/4 lžičky pepře
Na polévku:
- 2 lžičky olivového oleje
- 1/2 šálku cibule, nakrájené na kostičky
- 1 lžička lisovaného česneku
- 3 mrkve, oloupané, nakrájené na čtvrtky a nakrájené na plátky
- 1 a 1/2 šálku brambor, oloupaných a nakrájených na cca centimetrové kousky
- 6 šálků hovězího vývaru
- 1 plechovka (425 ml) drcených rajčat
- 230 ml rajčatové omáčky
- 1/2 lžičky drceného římského kmínu
- 1/2 lžičky sušeného oregana
- 1 velká cuketa, nakrájená na čtvrtky a poté na plátky
- 1/4 šálku nasekaných lístků koriandru
- sůl a pepř na dochucení
Postup
- Do velké mísy dejte hovězí maso, rýži, česnek, vejce, koriandr, kmín, sůl a pepř.
- Míchejte, dokud se vše důkladně nespojí.
- Masovou směs rozválejte na cca 2 cm velké masové kuličky.
- Masové kuličky položte na tác.
- Zahřejte olivový olej ve velkém hrnci na středním plameni.
- Přidejte cibuli a mrkev a restujte 3-4 minuty.
- Přidejte česnek a restujte 30 sekund.
- Do hrnce přidejte brambory, hovězí vývar, rajčata, rajčatovou omáčku, kmín a oregano.
- Přiveďte k varu.
- Vařte 10 minut.
- Masové kuličky vhoďte do polévky a vařte dalších 10 minut.
- Přidejte cuketu a vařte dalších 5 minut.
- Polévku dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Posypejte nasekaným koriandrem a podávejte.