Mexická polévka s masovými koulemi

Mexická polévka s masovými koulemi

Tato luxusní polévka Albondigas se připravuje z kuliček z rýže a hovězího masa, které se dusí v rajčatovém vývaru spolu s bramborami, mrkví a cuketou. Je vydatná a bude chutnat dětem i dospělým!

Ingredience

Na masové kuličky:

  • 500 g mletého hovězího masa
  • 1/2 šálku vařené bílé rýže
  • 1 lžička lisovaného česneku
  • 1 vejce
  • 1/4 šálku nasekaných lístků koriandru
  • 1 lžička drceného římského kmínu
  • 3/4 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře

Na polévku:

  • 2 lžičky olivového oleje
  • 1/2 šálku cibule, nakrájené na kostičky
  • 1 lžička lisovaného česneku
  • 3 mrkve, oloupané, nakrájené na čtvrtky a nakrájené na plátky
  • 1 a 1/2 šálku brambor, oloupaných a nakrájených na cca centimetrové kousky
  • 6 šálků hovězího vývaru
  • 1 plechovka (425 ml) drcených rajčat
  • 230 ml rajčatové omáčky
  • 1/2 lžičky drceného římského kmínu
  • 1/2 lžičky sušeného oregana
  • 1 velká cuketa, nakrájená na čtvrtky a poté na plátky
  • 1/4 šálku nasekaných lístků koriandru
  • sůl a pepř na dochucení

Postup

  1. Do velké mísy dejte hovězí maso, rýži, česnek, vejce, koriandr, kmín, sůl a pepř.
  2. Míchejte, dokud se vše důkladně nespojí.
  3. Masovou směs rozválejte na cca 2 cm velké masové kuličky.
  4. Masové kuličky položte na tác.
  5. Zahřejte olivový olej ve velkém hrnci na středním plameni.
  6. Přidejte cibuli a mrkev a restujte 3-4 minuty.
  7. Přidejte česnek a restujte 30 sekund.
  8. Do hrnce přidejte brambory, hovězí vývar, rajčata, rajčatovou omáčku, kmín a oregano.
  9. Přiveďte k varu.
  10. Vařte 10 minut.
  11. Masové kuličky vhoďte do polévky a vařte dalších 10 minut.
  12. Přidejte cuketu a vařte dalších 5 minut.
  13. Polévku dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  14. Posypejte nasekaným koriandrem a podávejte.
Polévka se zeleninou a kuličkami z rýže a hovězího masa servírovaná ve velké míse.
www.dinneratthezoo.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.