Jednoduchý recept na pravé mexické burrito, které nemá chybu. Chutě jsou tak vyvážené, že vám jedna plněná mexická placka nebude stačit.
Co budeme potřebovat
- 300 g mletého vepřového masa
- cibule
- 2 rajčata
- červená paprika
- zelená paprika
- 2 červené chilli papričky
- 3 stroužky česneku
- čerstvý koriandr
- strouhaný sýr čedar
- 50 g kukuřice
- plechovka chilli fazolí
- sklenice burrito omáčky Poco Loco
- 8 tortill
Postup
- Cibuli, chilli papričky a česnek si nadrobno nakrájíme.
- Papriky nakrájíme na menší kostičky.
- Vše poté vhodíme na pánev a začneme dusit.
- Vepřové maso si usmažíme na rozpálené pánvi do zlatova.
- K masu poté přidáme burrito omáčku a nadrobno nakrájená rajčata.
- Pánev poté přikryjeme a necháme 20 minut vařit.
- K masu přidáme scezené fazole a kukuřici.
- Promícháme a přivedeme k varu.
- Přidáme dušenou zeleninu a vše společně promícháme, aby se ingredience propojily.
- Koriandr si nahrubo nasekáme a přimícháme ho k masu.
- Tortilly začneme plnit.
- Do středu tortilly přidáme několik lžic (na velkou tortillu 3-4 lžíce) masovo-zeleninové náplně.
- Tu posypeme nastrouhaným sýrem.
- Burrito zabalíme a můžeme ihned servírovat se zakysanou smetanou a jalapeños.
Mleté maso se dá připravit na XY různých způsobů. Vyzkoušejte ho například v receptu na boloňské špagety nebo v tradičních italských lasagních, které nemají chybu!