Mexická tortilla s mletým vepřovým masem

Mexická tortilla s mletým vepřovým masem
Příprava: 15 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 8

Jednoduchý recept na pravé mexické burrito, které nemá chybu. Chutě jsou tak vyvážené, že vám jedna plněná mexická placka nebude stačit.

Co budeme potřebovat

  1. 300 g mletého vepřového masa
  2. cibule
  3. 2 rajčata
  4. červená paprika
  5. zelená paprika
  6. 2 červené chilli papričky
  7. 3 stroužky česneku
  8. čerstvý koriandr
  9. strouhaný sýr čedar
  10. 50 g kukuřice
  11. plechovka chilli fazolí
  12. sklenice burrito omáčky Poco Loco
  13. 8 tortill

Postup

  1. Cibuli, chilli papričky a česnek si nadrobno nakrájíme.
  2. Papriky nakrájíme na menší kostičky.
  3. Vše poté vhodíme na pánev a začneme dusit.
  4. Vepřové maso si usmažíme na rozpálené pánvi do zlatova.
  5. K masu poté přidáme burrito omáčku a nadrobno nakrájená rajčata.
  6. Pánev poté přikryjeme a necháme 20 minut vařit.
  7. K masu přidáme scezené fazole a kukuřici.
  8. Promícháme a přivedeme k varu.
  9. Přidáme dušenou zeleninu a vše společně promícháme, aby se ingredience propojily.
  10. Koriandr si nahrubo nasekáme a přimícháme ho k masu.
  11. Tortilly začneme plnit.
  12. Do středu tortilly přidáme několik lžic (na velkou tortillu 3-4 lžíce) masovo-zeleninové náplně.
  13. Tu posypeme nastrouhaným sýrem.
  14. Burrito zabalíme a můžeme ihned servírovat se zakysanou smetanou a jalapeños.

Mleté maso se dá připravit na XY různých způsobů. Vyzkoušejte ho například v receptu na boloňské špagety nebo v tradičních italských lasagních, které nemají chybu!

Lahodná pšeničná tortilla s vepřovým mase, rýží, kukuřicí a strouhaným sýrem.
Zdroj: theseasonedmom.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.