Paella je jedním z těch jídel, které můžete klidně připravit i bez masa. Pestrá směs zeleniny a luštěnin zaručí bohatou a výraznou chuť plnou živin.
Ingredience
- 1 cibule
- 1 žlutá paprika
- 1 cuketa
- 4 střední žampiony
- 2 stroužky česneku
- 2 rajčata
- 2/3 plechovky černých fazolí
- 1 l zeleninového vývaru
- 1 lžička uzené papriky
- 250 g rýže
- olivový olej
- sůl
- pepř
- 1 limetka
- ½ avokáda
Postup
- Ve středně velké pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte najemno nakrájenou cibuli a opékejte 3-4 minuty
- Přidejte česnek a smažte další 1 minutu.
- Přidejte uzenou papriku, zamíchejte a opékejte minutku, dokud se koření nerozvoní.
- Zasypte rýží a promíchejte aby se zrnka obalila kořením a zeleninou.
- Přidejte na malé kousky nakrájenou cuketu, žampiony a papriku a za stálého míchání opékejte 3- 5 minut.
- Podlijte vývarem a vařte 15 minut.
- Když je rýže měkká přidejte na kousky nakrájená rajčata a slité fazole z plechovky.
- Osolte, opepřete, promíchejte a pár minut opékejte.
- Servírujte s rozpůlenou limetkou a s avokádem pokrájeným na proužky.