Pojďte s námi vyzkoušet tento snadný recept na tuto mexickou dobrotu. Tady se zcela obejdete bez složitého vytváření těsta, protože vám budou stačit klasické pšeničné tortilly, ze kterých vyrobíte úžasné sladké chipsy! Podáváme je s nadýchaným smetanovým dipem, přelité karamelovou polevou a to vše můžete mít přiopravené za méně jak 20 minut!
Co budeme potřebovat
- 12 pšeničných tortill
- 125 g másla
- 80 g cukru
- 2 lžičky skořice
- 350 ml husté smetany
- lžička vanilky
- 100 ml karamelové polevy
Postup
- Troubu předehřejeme na 180°C.
- V misce si smícháme cukr a skořici.
- Máslo rozpustíme v mikrovlnné troubě a dáme stranou.
- Tortilly položíme na čistou pracovní plochu a z každé strany je potřeme máslem a posypeme směsí skořicového cukru.
- Opakujeme se všemi tortillami a postupně je skládáme na sebe.
- Ostrým nožem nakrájíme hromádku tortill na čtvrtiny a poté znovu na čtvrtiny.
- Jednotlivé trojúhelníčky skládáme na plechy vyložené pečícím papírem, tak aby se nepřekrývaly.
- Vložíme do trouby a pečeme 12–14 minut do zlatohněda a křupava.
- Vyndáme je z trouby a necháme vychladnout.
- V míse vyšleháme smetanu a vanilku, dokud se nevytvoří tuhé špičky.
- Churros chipsy podáváme se smetanovým dipem a přelité karamelovou polevou.