Mexické pečené fazole se zeleninou

Mexické pečené fazole se zeleninou

Tato mexická pochoutka z fazolí,  brambor, papriky, rajčat, cukety a žamiponů je úžasně vydatná a je skvělou večeři, kterou zvládnete hravě připravit i o všedním dni.

INGREDIENCE

  • 3 velké brambory, nakrájené na kousky
  • 2 lžíce oleje
  • 1 červená paprika, nakrájená na kousky
  • 8 středních žampionů, nakrájených na čtvrtky
  • 1 střední cuketa, nakrájená na kousky
  • 400 g konzervovaných fazolí, scezených
  • 400 g nakrájených rajčat v plechovce
  • 2 lžičky uzené papriky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička chilli prášku
  • sůl
  • černý pepř
  • 75 g sýra čedar, strouhaného
  • čerstvý koriandr, k podávání (volitelně)

POSTUP

  • Nakrájené brambory promíchejte s trochou oleje a rozložte je do velkého pekáčku.
  • Pečte při 190 °C, po dobu asi 45 minut, v polovině promíchejte, nebo dokud nejsou téměř uvařené a nezačnou křupavět.
  • Do misky přidejte všechnu zeleninu spolu s fazolemi, rajčaty v konzervě a kořením.
  • Bohatě okořeňte a promíchejte.
  • Vraťte do trouby na dalších 30 minut, dokud zelenina nezměkne a rajčata nevytvoří bohatou omáčku.
  • Posypte strouhaným sýrem a pečte dalších 15 minut, dokud se sýr nerozpustí.
  • Podávejte podle potřeby ozdobené čerstvým koriandrem.
Zapékané fazole se zeleninou na talíři, ozdobené koriandrem.
www.easycheesyvegetarian.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.