Tato mexická pochoutka z fazolí, brambor, papriky, rajčat, cukety a žamiponů je úžasně vydatná a je skvělou večeři, kterou zvládnete hravě připravit i o všedním dni.
INGREDIENCE
- 3 velké brambory, nakrájené na kousky
- 2 lžíce oleje
- 1 červená paprika, nakrájená na kousky
- 8 středních žampionů, nakrájených na čtvrtky
- 1 střední cuketa, nakrájená na kousky
- 400 g konzervovaných fazolí, scezených
- 400 g nakrájených rajčat v plechovce
- 2 lžičky uzené papriky
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička chilli prášku
- sůl
- černý pepř
- 75 g sýra čedar, strouhaného
- čerstvý koriandr, k podávání (volitelně)
POSTUP
- Nakrájené brambory promíchejte s trochou oleje a rozložte je do velkého pekáčku.
- Pečte při 190 °C, po dobu asi 45 minut, v polovině promíchejte, nebo dokud nejsou téměř uvařené a nezačnou křupavět.
- Do misky přidejte všechnu zeleninu spolu s fazolemi, rajčaty v konzervě a kořením.
- Bohatě okořeňte a promíchejte.
- Vraťte do trouby na dalších 30 minut, dokud zelenina nezměkne a rajčata nevytvoří bohatou omáčku.
- Posypte strouhaným sýrem a pečte dalších 15 minut, dokud se sýr nerozpustí.
- Podávejte podle potřeby ozdobené čerstvým koriandrem.