5 úžasných mexických polévek které si zamilujete. Ochutnejte je všechny!

Chcete vyzkoušet něco nového?

Pojďte s námi vyzkoušet tyto skvělé recepty na mexické polévky.

Mexická kuchyně je známá svou barevností a rozmanitostí.

Nemusíte se ničeho bát, všechny polévky jsou jednoduché na přípravu a budou chutnat celé rodině.

Zajímavosti mexické kuchyně

Mexická kuchyně není jenom plná chutí a barev, ale je taky plná zvláštností a zajímavostí o kterých jste možná nevěděli. Které to jsou?

  • Čokoláda, vanilka, fazole, čili, avokádo a či rajčata mají původ v Mexiku.
  • Pravé a autentické mexické guacamole se připravuje bez limetkové šťávy a česneku. Najdete v něm cibuli, rajče, chilli, koriandr a sůl.
  • Mexické avokáda se nesměla až do roku 1997 vyvážet do USA. Až v roce 2002 jsou povolena ve všech padesáti státech.
  • Caesar salát pochází z Mexika a poprvé ho udělal v roce 1924 italský imigrant co vlastnil restauraci v Tijuaně.
  • Průměrná mexická rodina sní téměř kilo tortil denně.
  • V Mexiku se sní asi 50 miliard tacos ročně.

Mexickou kuchyni rozhodně stojí za to ochutnat. Který z těchto receptů na mexické polévky vyzkoušíte jako první?

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.