Chcete vyzkoušet něco nového?
Pojďte s námi vyzkoušet tyto skvělé recepty na mexické polévky.
Mexická kuchyně je známá svou barevností a rozmanitostí.
Nemusíte se ničeho bát, všechny polévky jsou jednoduché na přípravu a budou chutnat celé rodině.
Naše recepty
Zajímavosti mexické kuchyně
Mexická kuchyně není jenom plná chutí a barev, ale je taky plná zvláštností a zajímavostí o kterých jste možná nevěděli. Které to jsou?
- Čokoláda, vanilka, fazole, čili, avokádo a či rajčata mají původ v Mexiku.
- Pravé a autentické mexické guacamole se připravuje bez limetkové šťávy a česneku. Najdete v něm cibuli, rajče, chilli, koriandr a sůl.
- Mexické avokáda se nesměla až do roku 1997 vyvážet do USA. Až v roce 2002 jsou povolena ve všech padesáti státech.
- Caesar salát pochází z Mexika a poprvé ho udělal v roce 1924 italský imigrant co vlastnil restauraci v Tijuaně.
- Průměrná mexická rodina sní téměř kilo tortil denně.
- V Mexiku se sní asi 50 miliard tacos ročně.
Mexickou kuchyni rozhodně stojí za to ochutnat. Který z těchto receptů na mexické polévky vyzkoušíte jako první?