Snadné, rychlé, autentické „carne asada“ pouliční tacos, které si nyní můžete připravit přímo doma!
Ingredience
- 12 ks tacos shells placek
- 500g hovězího masa
- 2 PL sójové omáčky
- 2 PL limetkové šťávy
- 2 PL řepkového oleje
- 3 stroužky česneku
- 2 ČL chilli koření
- 1 ČL mletého kmínu
- 1 ČL sušeného oregana
- 1 větší červená cibule
- 1/2 šálku nasekaných listů koriandru
- 1 nakrájená limetka
Postup
- V misce smíchejte sójovou omáčku, limetkovou šťávu, lžíci řepkového oleje, nadrcený česnek, chilli, kmín a oregano.
- Ve směsi marinujte hovězí maso po dobu alespoň 1-4 hodin, přičemž občas promíchejte.
- Na pánvi rozehřejte na středním ohni lžíci řepkového oleje.
- Přidejte maso i s marinádou a smažte dokud nezhnědne a marináda se nezredukuje (5-6 minut).
- Dle chuti můžete dosolit.
- Dle návodu na obalu připravte tacos placky, které naplníte směsí a podávejte posypané cibulí, koriandrem a limetkou.