Mexické pouliční tacos

Mexické pouliční tacos
Příprava: 20 minut Vaření: 10 minut Počet porcí: 3

Snadné, rychlé, autentické „carne asada“ pouliční tacos, které si nyní můžete připravit přímo doma! 

Ingredience

  • 12 ks tacos shells placek
  • 500g hovězího masa
  • 2 PL sójové omáčky
  • 2 PL limetkové šťávy
  • 2 PL řepkového oleje
  • 3 stroužky česneku
  • 2 ČL chilli koření
  • 1 ČL mletého kmínu
  • 1 ČL sušeného oregana
  • 1 větší červená cibule
  • 1/2 šálku nasekaných listů koriandru
  • 1 nakrájená limetka

Postup

  • V misce smíchejte sójovou omáčku, limetkovou šťávu, lžíci řepkového oleje, nadrcený česnek, chilli, kmín a oregano.
  • Ve směsi marinujte hovězí maso po dobu alespoň 1-4 hodin, přičemž občas promíchejte.
  • Na pánvi rozehřejte na středním ohni lžíci řepkového oleje.
  • Přidejte maso i s marinádou a smažte dokud nezhnědne a marináda se nezredukuje (5-6 minut).
  • Dle chuti můžete dosolit.
  • Dle návodu na obalu připravte tacos placky, které naplníte směsí a podávejte posypané cibulí, koriandrem a limetkou.
Tacos posypané koriandrem
Zdroj: closetcooking.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.