Mexický fazolový salát

Mexický fazolový salát

Barevný, pikantní a zároveň osvěžující, takový je tento lahodný salát.

Ingredience:

  • 400 g černých fazolí z konzervy
  • 400 g bílých fazolí z konzervy
  • 400 g červených fazolí z konzervy
  • 1 zelená paprika
  • 1 červená paprika
  • 1 stroužek česneku
  • 200 g mražené kukuřice
  • 1 červená cibule
  • 1/2  šálku olivového oleje
  • 1/2  šálku červeného vinného octa
  • 1/2 šálku nasekaného čerstvého koriandru
  • 2 PL čerstvé limetkové šťávy
  • 1 PL čerstvé citronové šťávy
  • 2 PL cukru
  • 1 PL soli
  • 1/2 PL mletého kmínu
  • 1/2 PL mletého černého pepře
  • 1 čajová lžička chilli

Postup:

  1. Fazole propláchněte a nechte okapat.
  2. V míse následně smíchejte fazole, kukuřici a nakrájené papriky a cibuli.
  3. V malé misce si připravte zálivku z olivového oleje, červeného vinného octa, limetkové šťávy, citronové šťávy, cukru, soli, prolisovaného česneku, koriandru, kmínu a pepře.
  4. Podle chuti dochuťte chilli.
  5. Fazole a zeleninu přelijte zálivkou a dobře promíchejte.
  6. Před podáváním dejte vychladit do ledničky.
Salát mexického typu s třemi druhy fazolí, paprikami a kukuřicí
zdroj: allrecipes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.