Mexický guláš z červených fazolí

Mexický guláš z červených fazolí

Tento fazolový guláš v mexickém stylu je plný zeleniny a lahodných chutí! Servírujte ho spolu se sýrovými quesadillami, které jsou jednoduché na přípravu a úžasně se rozplývají v ústech.

INGREDIENCE

  • 370 g konzervovaných červených kidney fazolí
  • 340 g batát
  • 56 g nakrájené cibule
  • 200 g zelené papriky
  • 370 g konzervovaných drcených rajčat
  • 1 lžíce chilli omáčky s česnekem
  • zeleninový vývar
  • 6 pšeničných tortil
  • ½ šálku strouhaného čedaru
  • 2 lžíce mexického koření
  • 2 svazky jarní cibulky
  • ¼ lžíce soli
  • ¼ lžíce pepře
  • 2,5 lžíce oleje

POSTUP

  • Předehřejte troubu na 230 °C.
  • Sladké brambory nakrájejte na centimetrové kostky a poté je na plechu vyloženém pečicím papírem promíchejte s 1 lžící oleje.
  • Dochuťte solí a pepřem.
  • Pečte uprostřed trouby, v polovině pečení obraťte, dokud nezezlátnou a nezměknou, 22-23 minut.
  • Zatímco se batáty pečou, zbavte papriku jádřince a nakrájejte ji na centimetrové kousky.
  • Sceďte a opláchněte fazole.
  • Zahřejte střední hrnec na středně vysokém plameni.
  • Přidejte 1/2 lžíce oleje, poté papriku, cibuli a mexické koření.
  • Vařte za občasného míchání, dokud paprika nezměkne, 4-6 min.
  • Dochuťte solí a pepřem.
  • Do hrnce přidejte fazole, drcená rajčata, zeleninový vývar dle potřeby, 1 šálek vody a 1/2 lžičky chilli omáčky s česnekem.
  • Snižte teplotu na střední.
  • Duste za občasného míchání do mírného zhoustnutí, 8-9 minut.
  • Zatímco se fazolová směs dusí, nakrájejte na tenké plátky jarní cibulku a tortilly urovnejte na čistou pracovní plochu.
  • Na jednu stranu každé tortilly nasypte sýr a polovinu jarní cibulky.
  • Opatrně přeložte druhou stranu tortilly přes náplň.
  • Rozpalte velkou nepřilnavou pánev na středně vysokém plameni.
  • Když je horká, přidejte 1 lžíci oleje a na rozpálený olej dejte dvě quesadilly.
  • Smažte do zlatohněda, 1-2 minuty z každé strany.
  • Opakujte se zbývajícími quesadillami.
  • Odložte na talíř a přikryjte, aby zůstaly teplé.
  • Do guláše přidejte opečené batáty a promíchejte.
  • Dochuťte solí a pepřem.
  • Dušenou směs rozdělte do misek.
  • Podle chuti pokapejte zbylou chilli omáčkou s česnekem.
  • Posypte zbylou jarní cibulkou.
  • Quesadilly nakrájejte na trojúhelníky a podávejte stranou, na namáčení!
Guláš v mexickém stylu na taíři, ozdobený jarní cibulkou a servírovaný spolu s quesadillou.
www.hellofresh.ca

Nezapomeňte se podívat i na naše recepty na nakládané klobásy 7x jinak aneb pochoutka, kterou si můžete připravit i na horší časy!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.