I vaječina může mít spoustu podob! Znáte je všechny?

Hledáte tipy na vydatnou snídani, kterou si zamiluje celá vaše rodina?

Pak jste tu správně!

Vybrali jsme pro vás ty nejlahodnější recepty na míchaná vajíčka 7x jinak.

Nemusíte je samozřejmě podávat jen ke snídani, díky vysokému obsahu bílkovin zasytí a mohou tak být i plnohodnotným obědem nebo večeří.

Užijte si je!

Inspirujte se také našimi recepty na smažená a zapékaná vejce. Zamilujete si je!

6 tipů, jak připravit ta nejlepší míchaná vejce

  1. Připravte si všechny ingredience a kuchyňské náčiní.
    Vše, co opravdu potřebujete, jsou vejce a tuk, na kterém je budete připravovat (olivový olej, máslo, ghí…). Použijte lžíci tuku na každá dvě vejce. Pokud do vajec přidáte trochu mléka nebo smetany, než je začnete smažit, budou křehčí a dosáhnou většího objemu. Dále budete potřebovat misku, vidličku, gumovou stěrku a nepřilnavou pánev.
  2. Syrová vejce rozšlehejte vidličkou.
    Vejce pořádně rozšlehejte. Je lepší použít vidličku než šlehač, protože metla má tendenci vnášet do vajec více vzduchu, což může způsobit, že budou více napěněná a celková struktura bude příliš vzdušná.
  3. Vejce smažte pomalu a na nízký plamen, pokud chcete měkká a krémová vajíčka.
    Připravujte míchaná vajíčka na co nejmenším plameni a důkladně je míchejte. Budou tak krásně měkká a krémová. Pokud chcete do vajec přidat sýr, přimíchejte ho, když jsou vejce zhruba z poloviny hotová. Bude mít tak čas se roztéct a spojit se s vejci.
  4. Vejce smažte rychle a na vyšší plamen, pokud je chcete mít pevná a nadýchaná.
    Pokud preferujete tužší vajíčka, která můžete jíst vidličkou, smažte je rychle na středně vysokém plameni. Ujistěte se, že je vaše pánev horká, než začnete, a to tak, že dáte ruku 2,5 cm od varného povrchu. Pokud tak ruku udržíte pohodlně po dobu 30 sekund, pánev není dostatečně horká.
  5. Co nejdříve stáhněte vejce z ohně.
    Jakmile jsou vajíčka téměř hotová, sundejte je z ohně. Zbytkové teplo v pánvi je dodělá, takže pokud je stáhnete, když se zdají být ještě trochu nedopečené, budou naprosto dokonalé.
  6. Okořeňte je a přidejte svůj oblíbený topping.
    Sůl přidávejte do vajec až úplně na konec. Odvádí totiž vlhkost, takže pokud ji přidáte příliš brzy nebo úplně na začátku, může vajíčka vysušit.

A jak vám naše variace míchaných vajíček chutnaly? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.