Luxusní recepty na špagety s rajčatovou omáčkou a mletým masem! Inspirujte se

Hledáte inspiraci pro rychlou, levnou a přesto výbornou večeři, kterou bude milovat každý člen vaší rodiny?

Nehledejte dále a připravte si milánské špagety s našimi recepty! Celé vaření vám nezabere víc jak 30 minut!

Lahodná chuť italských bylinek a mletého masa váš dostane do kolen!

A co víc, s námi si můžete připravit i bezmasou variantu nebo dokonce si tuto italskou pochoutku vychutnat s kuřecím masem!

Jaké víno k těstovinám?

K dobrému italskému jídlo patří nejlépe i dobré italské víno. Otázkou ale je, jak vybrat správné víno, aby dokonale dokreslilo celý pokrm? Protože nic nepřekoná lahodné těstoviny se sklenkou vychlazeného vína.

Nejste znalcem párování vína? Žádný problém. Zde rozebereme vše, co potřebujete vědět o párování vína a těstovin. Tyto navrhovaná vína nejlépe zvýrazní chuť každého jídla a tudíž by měly být tím nejlepším k vašemu pokrmu. Přesto se nebojte experimentovat a najděte párování, které vám bude nejvíce chutnat.

Pojďte si s námi vyšperkovat své těstovinové recepty, které si s námi můžete snadno a rychle uvařit. Vychutnejte si lahodné tuňákové těstoviny s vínem, které párujeme s mořskými plody nebo nejlepší italské těstoviny na různý způsob s různými víny.

Těstoviny s omáčkou na bázi rajčat
Vzhledem k tomu, že těstoviny s rajčatovou omáčkou jsou kyselé, je nejlepší je spárovat se středně plným červeným vínem. Víno, které neodpovídá kyselosti omáčky, způsobí, že chuť vína bude nevýrazná. Příkladem dokonalého červeného vína pro rajčatovou omáčku může být Cabernet Sauvignon, Zinfandel, Merlot, Sangiovesse nebo Rosso di Montalcino.

Těstoviny s omáčkou bázi sýra
K sýru se hodí téměř každé víno, takže párování s těstovin se sýrovou omáčkou je nekonečné. Ale pro lepší představu, lehké bílé víno, jako je Chardonnay, Pinot Bianco nebo Reisling, podtrhne krémovou chuť sýra. Také lehčí červená vína, jako je Pinot Noir nebo Sangiovese se dobře hodí k těstovinám se sýrem, jako jsou špagety carbonara.

Těstoviny s mořskými plody
Zde mluvíme o těstovinách se škeblemi, krevetami nebo mořskými rybami. K těmto druhům pokrmů se hodí středně plná bílá vína. Abyste nepřebili svěžest a chuť mořských plodů, obvykle byste své jídlo spárovali s ostrým suchým bílým vínem, jako je Pinot Grigio, Blanc, Rosé, Chardonnay Verdicchio, Muscadet nebo Chablis.

Těstoviny s pestem
Lehká až středně plná bílá vína se dobře hodí k většině jídel s pestem. Hlavním prvkem těchto jídel jsou bylinky: petržel, koriandr, máta, bazalka. Suchá vína jako Verdicchio, Soave nebo Gavi proto skvěle doplňují zemitou chuť pesta. Pro červené pesto zvolte středně plné červené jako Merlot nebo Sangiovese.

Pikantní těstoviny
Nesprávné víno spárované s kořeněným jídlem může pokrm zcela zkazit a zničit jeho chuť. Proto je třeba těstoviny s pikantními omáčkami jako arrabbiata, Aglio olio e pepperoncino a puttanesca spárovat s ostrým vínem. Můžete se rozhodnout pro suché bílé jako Reisling, Vouvray nebo Lambrusco nebo červené jako je Zinfandel nebo šumivé víno Asti.

Komentáře
  1. Za hlášku „Bylo provedeno již dost testů se známými kuchaři, které neprokázaly rozdíl mezi pokrmem ugrilovaným na elektrickém grilu a mezi plynovým či grilu na uhlí.“ dávám jednu hvězdu. Elektrika má výhody bezesporu ale gril na klasiku je ten správný gril.

    1. Určitě, gril na uhlí je skvělý. Jen ne každý s tím umí pracovat, protože není úplně snadné vytvořit správnou teplotu pomocí uhlíků, aby se maso propeklo, ale zároveň nebylo ze spodu spálené. Pro dnešní dobu už vidíme variantu elektrického nebo plynového grilu jako výhodnější.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.