Milánské špagety s kuřecím masem

Milánské špagety s kuřecím masem
Příprava: 10 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 5

Kdo říká, že tento recept s těstovinami musí připravovat jen a pouze z mletého masa? Tento super rychlý a super snadný postup na tento italský pokrm vás přesvědčí o tom, že je možné ho připravit i se šťavnatým kuřecím masem.

Co budeme potřebovat

  1. lžíce olivového oleje
  2. cibule (nakrájená na kostičky)
  3. 100 g slaniny (nakrájené na kostičky)
  4. 2 stroužky česneku (prolisovaný)
  5. 500 g kuřecích stehen
  6. 400 g nakrájených rajčat v konzervě
  7. 200 ml kuřecího vývaru
  8. 2 bobkové listy (volitelně)
  9. snítka tymiánu (volitelně)
  10. sůl
  11. pepř
  12. špagety

Postup

  1. Do velkého hrnce přidáme olej a na kostičky nakrájenou cibuli.
  2. Hrnec přikryjeme pokličkou a na nízkou teplotu, za občasného míchání začneme vařit, aby cibule změkla.
  3. Zvýšíme teplotu a přidáme slaninu.
  4. Smažíme 2 minuty za pravidelného míchání, dokud slanina a cibule lehce nezhnědnou.
  5. Teplotu snížíme a přidáme česnek.
  6. Česnek za občasného míchání minutu smažíme.
  7. Přidáme kuře, rajčata, vývar a bylinky.
  8. Podle chuti osolíme a opepříme a přikryjeme pokličkou.
  9. Směs přivedeme k varu.
  10. Jakmile se začne omáčka vařit, ztlumíme teplotu a pokračujeme ve vaření dalších 20 minut bez pokličky, dokud kuře nezměkne a omáčka se nezredukuje.
  11. Kuře poté vyndáme a naporcujeme.
  12. Vrátíme ho do omáčky a pokračujeme ve vaření dalších 5-10 minut.
  13. Mezitím si připravíme těstoviny podle návodu na obalu.
  14. Když jsou těstoviny hotové, scedíme je a přidáme do omáčky.
  15. Vše společně důkladně promícháme a těstoviny podáváme posypané parmazánem.
Boloňské špagety s rajčatovou omáčkou s italskými bylinkami a kuřecím masem.
Zdroj: cookingforkeeps.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.