Kdo říká, že tento recept s těstovinami musí připravovat jen a pouze z mletého masa? Tento super rychlý a super snadný postup na tento italský pokrm vás přesvědčí o tom, že je možné ho připravit i se šťavnatým kuřecím masem.
Co budeme potřebovat
- lžíce olivového oleje
- cibule (nakrájená na kostičky)
- 100 g slaniny (nakrájené na kostičky)
- 2 stroužky česneku (prolisovaný)
- 500 g kuřecích stehen
- 400 g nakrájených rajčat v konzervě
- 200 ml kuřecího vývaru
- 2 bobkové listy (volitelně)
- snítka tymiánu (volitelně)
- sůl
- pepř
- špagety
Postup
- Do velkého hrnce přidáme olej a na kostičky nakrájenou cibuli.
- Hrnec přikryjeme pokličkou a na nízkou teplotu, za občasného míchání začneme vařit, aby cibule změkla.
- Zvýšíme teplotu a přidáme slaninu.
- Smažíme 2 minuty za pravidelného míchání, dokud slanina a cibule lehce nezhnědnou.
- Teplotu snížíme a přidáme česnek.
- Česnek za občasného míchání minutu smažíme.
- Přidáme kuře, rajčata, vývar a bylinky.
- Podle chuti osolíme a opepříme a přikryjeme pokličkou.
- Směs přivedeme k varu.
- Jakmile se začne omáčka vařit, ztlumíme teplotu a pokračujeme ve vaření dalších 20 minut bez pokličky, dokud kuře nezměkne a omáčka se nezredukuje.
- Kuře poté vyndáme a naporcujeme.
- Vrátíme ho do omáčky a pokračujeme ve vaření dalších 5-10 minut.
- Mezitím si připravíme těstoviny podle návodu na obalu.
- Když jsou těstoviny hotové, scedíme je a přidáme do omáčky.
- Vše společně důkladně promícháme a těstoviny podáváme posypané parmazánem.