Milánské špagety s mletým masem

Milánské špagety s mletým masem

Vždy je dobré mít po ruce základní a jednoduchý recept na tradiční omáčku na špagety, která skvěle chutná, a to při jakékoliv příležitosti. Vychutnejte si velmi pomalu a poctivě vařenou omáčku z rajčat, která dělá tento recept tím pravým ořechovým.

Co budeme potřebovat

  1. 2 lžíce olivového oleje
  2. 400 g hovězího mletého masa
  3. Cibule (nakrájená na kostičky)
  4. 2 stroužky česneku (prolisované)
  5. 100 g nastrouhané mrkve
  6. 800 g konzervovaných nakrájených rajčat
  7. 400 ml vývaru
  8. 400 g špaget
  9. Sůl
  10. Pepř

Postup

  1. Na plotně si na střední teplotu zahřejeme velký hrnec
  2. Přidáme lžíci olivového oleje
  3. Když se olej ohřeje, přidáme mleté ​​hovězí maso a špetku soli a pepře
  4. Mleté maso vaříme na středně vysoké teplotě, dokud nezhnědne
  5. Jakmile zhnědne, přendáme ho do misky a dáme stranou
  6. Do stejného hrnce přidáme další lžíci oleje do hrnce a snížíme teplotu
  7. Přidáme cibuli a špetku soli a zlehka jí opékáme, přibližně  5–6 minut, dokud nezměkne a nezesklovatí
  8. Vhodíme česnek a vaříme další 2 minuty
  9. Přidáme nastrouhanou mrkev a poté do hrnce vhodíme zpět mleté ​​maso, společně se šťávou, kterou uvolnilo
  10. Přidáme rajčata a dobře promícháme
  11. Nakonec vše zalijeme vývarem a přivedeme k varu
  12. Jakmile se omáčka začne vařit, teplotu snížíme a pokračujeme ve vaření dalších 45 minut, a dokud není omáčka hustá
  13. Omáčku ochutnáme a podle potřeby dochutíme
  14. Špagety si uvaříme ve velkém hrnci s osolenou vodou podle návodu na obalu
  15. Jakmile jsou špagety uvařené, scedíme je a přidáme do pánve s boloňskou omáčkou
  16. Vše společně promícháme, aby se těstoviny úplně obalily, a podáváme
Těstoviny s rajčatovou omáčkou a zeleninu, posypané sýrem.
Zdroj: aheadofthyme.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.