Tyto jednoduché a barevné mini hovězí burgery s červenou řepou máte připravené za pouhých pár minut! Jsou šťavnaté, plné chuti (a zeleniny!) a s klidem je můžete podávat i svým dětem.
Ingredience
- ½ lžíce olivového oleje
- 1 malá červená nebo bílá cibule nakrájená na drobno
- 1 stroužek česneku, lisovaný
- 500 g mletého libového hovězího masa
- 1 malá syrová červená řepa, oloupaná a nastrouhaná najemno
- 1 vejce, rozšlehané
- ½ lžičky mletého kmínu
- ½ lžičky mletého koriandru
- worcesterská omáčka (volitelně)
- sůl
- černý pepř
K servírování:
- 14 mini burgerových housek
- 1-2 avokáda nakrájená na plátky
- 2 okurky nakrájené na plátky
- hlávkový salát
- 3 rajčata, nakrájená
Postup
- Pečící plech lehce vymažte olivovým olejem.
- Na pánev nalijte olej a na středním plameni opékejte cibuli do měkka, přidejte česnek a restujte další minutu.
- Dejte stranou, aby zelenina vychladla.
- Ve velké míse rozmačkejte hovězí mleté maso vidličkou, aby se rozmělnilo.
- Dobře promíchejte vychladlou cibuli s česnekem, červenou řepu, vejce, mletý kmín, mletý koriandr, worcestrovou omáčku, sůl a pepř.
- Mokrýma rukama odeberte malou hrst směsi – o něco větší, než je velikost golfového míčku – a vytvarujte z ní míč.
- Položte na vymazaný plech a vyrovnejte na tloušťku asi 2 cm.
- Jakmile jsou všechny burgery vytvarované, pokapejte je trochou oleje, zakryjte potravinářskou fólií a dejte do lednice alespoň na 30 minut ztuhnout.
- Zahřejte troubu na 220°C.
- Sundejte z hamburgerů fólii a vložte plech do trouby na 10–15 minut, nebo dokud nejsou hamburgery propečené.
- Podávejte v mini housce s avokádem, okurkou, hlávkovým salátem a rajčaty – nebo jakoukoli kombinací, kterou sníte vy nebo vaše dítě!
- Burgery si můžete samozřejmě i ogrilovat.
- Grilujte je 3-4 minuty z každé strany, dokud nebudou propečené.
- Dobrou chuť!