Mini Pavlova dezert

Mini Pavlova dezert

Recept na nadýchaný mini zákusek z bílků je elegantní, krásný a romantický dezert. Je ideální na Valentýna nebo na jakoukoli jinou večeři. Textura je zvenčí svěží, uvnitř je měkká jako marshmallow a je plná šlehačky a ovoce.

Co budeme potřebovat

Na Pavlovu

  • 6 velkých vaječných bílků
  • 300 g krupicového cukru
  • 2 lžičky kukuřičného škrobu
  • ½ lžíce citronové šťávy
  • ½ lžíce vanilkového extraktu

Na náplň

  • 350 ml husté smetany ke šlehání
  • 2 lžíce krupicového cukru

Na polevu

  • 950 g čerstvého ovoce (borůvky, kiwi, maliny, nakrájené jahody atd.)
  • 15 lístků máty (na ozdobu)

Postup

  • Předehřejte troubu na 150 stupňů.
  • Velký plech vyložte pečicím papírem.
  • Pomocí mixéru šlehejte 6 bílků při vysoké rychlosti 1 minutu, dokud se nevytvoří měkké vrcholy.
  • Postupně přidávejte cukr a šlehejte 10 minut na vysokou rychlost, nebo dokud se nevytvoří tuhé špičky.
  • Rychle vmíchejte ½ lžičky citronové šťávy a ½ lžičky vanilkového extraktu, poté přidejte 2 lžičky kukuřičného škrobu a míchejte, dokud se vše nepromíchá.
  • Pomocí zdobícího sáčku vytvořte na plechu hnízda.
  • Střed odtlačte lžičkou, aby zde bylo místo na smetanu.
  • Pečte při 150 stupních 1 hodinu a 15 minut, poté troubu vypněte a bez otevírání dvířek nechte pusinky v horké troubě dalších 30 minut.
  • Vnějšek bude suchý a křupavý.
  • Nechte Pavlovu vychladnout na mřížce.
  • Mezitím si připravte polevu. Ve studené misce šlehejte studenou smetanu se 2 lžícemi cukru, dokud nebude šlehačka nadýchaná.
  • Na Pavlovu nalijte polevu a navrch přidejte čerstvé ovoce.

Stejně dokonalým, nadýchaným dezertem je tento andělský dort. Zkuste si ho připravit podle našeho receptu!

Mini dortíček s ovocem na vršku.
Zdroj: sugarspunrun.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.