Tyto malé pizzy se směsí sýru, uzeniny a zeleniny mohou být nejen velmi chutnou večeří, ale i skvělým pohoštěním pro návštěvu.
Ingredience:
Těsto
- 250 g hladké mouky
- 120 g másla
- 6 PL ledově studené vody
- sůl
Náplň
- 200 g slaniny
- 100 g čedaru
- 300 ml zakysané smetany
- 3 vejce
- 1 červená cibule
- 2 šalotky
- 2 PL chutney
- 1 PL čerstvě nasekané pažitky
Postup:
- Z mouky, másla, soli a vody vypracujte ručně nebo pomocí kuchyňského robotu těsto.
- Z těsta následně vypracujte kouli, kterou zabalte do potravinové folie a nechte přibližně 30 minut odpočívat v ledničce.
- Předehřejte si troubu na 200°C.
- Vychlazené těsto rozdělte na šest stejně velkých dílů a následně každý díl rozválejte na placku.
- Následně pomocí hrníčku či něčeho podobného vykrojte z těsta kolečka.
- Takto vykrájená kolečka poté prsty vmačkejte do formičky na tartaletky, přebývající těsto odstraňte. Formičky použijte proto, aby směs ve vytvarovaném košíčku následně lépe držela.
- Vložte těsto znovu na 30 minut vychladit do ledničky.
- Těsto ve formičkách propíchejte vidličkou a vložte péct na přibližně 8-10 minut (dozlatova) do předehřáté trouby.
- V mezidobě si připravte náplň.
- Na pánvi orestujte na kostičky nakrájenou slaninu.
- Orestovanou slaninu z pánve vyjměte a tuk použijte na orestování nakrájené cibule a šalotky.
- Následně do každé pizzy vložte tročku chutney, orestované slaniny, cibulky a trochu strouhaného čedaru.
- Přidejte trochu zakysané smetany, ve které jste rozšlehali vejce a přidali koření.
- Na závěr každou pizzu posypejte trochou sýra.
- Vložte zpět do předehřáté trouby a pečte přibližně 20-25 minut.
Upečené mini pizzy podávejte posypané pažitkou.