Chutná, zdravá a výživná. Těmito přídavnými jmény lze charakterizovat tuto pomazánku, která se skvěle snoubí s plátky opečeného pečiva.
Ingredience
- pečivo (bageta, ciabatta nebo rohlíky)
- 250 g žampionů
- 100 g měkkého smetanového sýra
- 50 g cibule
- 40 g vlašských ořechů
- 30 g bílého vína
- olivový olej
- tymián
- sůl, pepř
Postup
- Pečivo nakrájejte na plátky, položte na plech vyložený pečicím papírem a pokapejte olivovým olejem.
- Vložte je do trouby několik minut pečte do zlatova.
- Žampiony očistěte a nakrájejte na tenké plátky.
- Cibuli nakrájejte nadrobno, nasypte ji na pánev s nepřilnavým dnem a pokapejte trochou oleje.
- Na mírném ohni ji nechte lehce zesklovatět.
- Přidejte houby, podlijte bílým vínem a nechte ho odpařit.
- Poté přidejte sůl a pepř.
- Nakonec přidejte tymián a na mírném ohni vařte asi 10 až 12 minut.
- Nechte lehce vychladnout a poté směs přendejte do vysoké úzké nádoby.
- Vše rozmixujte ponorným mixérem.
Následně žampionovou paštikou potřete crostini a můžete podávat.