Mini topinky s žampionovou pomazánkou

Mini topinky s žampionovou pomazánkou
Příprava: 30 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 4

Chutná, zdravá a výživná. Těmito přídavnými jmény lze charakterizovat tuto pomazánku, která se skvěle snoubí s plátky opečeného pečiva.

Ingredience

  • pečivo (bageta, ciabatta nebo rohlíky)
  • 250 g žampionů
  • 100 g měkkého smetanového sýra
  • 50 g cibule
  • 40 g vlašských ořechů
  • 30 g bílého vína
  • olivový olej
  • tymián
  • sůl, pepř

Postup

  1. Pečivo nakrájejte na plátky, položte na plech vyložený pečicím papírem a pokapejte olivovým olejem.
  2. Vložte je do trouby několik minut pečte do zlatova.
  3. Žampiony očistěte a nakrájejte na tenké plátky.
  4. Cibuli nakrájejte nadrobno, nasypte ji na pánev s nepřilnavým dnem a pokapejte trochou oleje.
  5. Na mírném ohni ji nechte lehce zesklovatět.
  6. Přidejte houby, podlijte bílým vínem a nechte ho odpařit.
  7. Poté přidejte sůl a pepř.
  8. Nakonec přidejte tymián a na mírném ohni vařte asi 10 až 12 minut.
  9. Nechte lehce vychladnout a poté směs přendejte do vysoké úzké nádoby.
  10. Vše rozmixujte ponorným mixérem.

Následně žampionovou paštikou potřete crostini a můžete podávat.

Crostini s žampionovou pomazánkou.
zdroj: ricettedalmondo.it

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.