Chcete svým hostům nabídnout něco nového? Něco na čem si doopravdy pochutnají? Pak vyzkoušejte tento recept! Luxusní malé tortily s rozmačkaným avokádem, grilovanými krevetami a rajčatovou salsou si zamiluje naprosto každý.
INGREDIENCE
- 2 lžíce nasekaného koriandru plus 1 polévková lžíce navíc
- 1 lžička římského kmínu
- špetka chilli vloček
- 1 lžíce limetkové šťávy plus 1 lžička navíc
- 1 stroužek česneku, rozdrcený
- 2 lžičky olivového oleje
- 12 velkých krevet, oloupaných
- 4 celozrnné tortilly
- olivový olej ve spreji
- 1 velké rajče, zbavené semínek, nakrájené na kostičky
- 2 jarní cibulky, nakrájené na tenké plátky
- ½ středně zralého avokáda, oloupaného, dužina rozmačkejte
- čerstvě mletý černý pepř
POSTUP
- Smíchejte koriandr, římský kmín, chilli vločky, limetkovou šťávu, česnek a olivový olej ve střední skleněné nebo keramické misce.
- Přidejte krevety a promíchejte, aby se obalily.
- Přikryjte a nechte 30 minut marinovat v lednici.
- Mezitím zahřejte troubu na 180 °C.
- Velký plech vyložte pečicím papírem.
- Z tortil vykrájejte pomocí vykrajovátka 12 malých koleček.
- Kolečka tortily položte na připravený plech a lehce postříkejte olivovým olejem.
- Pečte 6–7 minut, v polovině doby pečení otočte, dokud nezezlátnou a nebudou krásně křupavé.
- Dejte stranou vychladnout.
- Do malé misky dejte rajčata, jarní cibulku, lžíci koriandru a limetkovou šťávu.
- Promíchejte a dochuťte pepřem.
- Velkou grilovací pánev nastavte na vysokou teplotu.
- Z krevet setřeste přebytečnou marinádu a grilujte 1–2 minuty z každé strany.
- Na každé kolečko tortily rozprostřete půl lžičky avokáda.
- Navrch dejte grilované krevety a lžíci salsy.
- Ihned podávejte.
Zajímají vás i další výborné krevetové recepty? Poradíme vám, jak na ně!