Minutkové hovězí s houbami

Minutkové hovězí s houbami

Lahodné hovězí s houbami, které sestává z jednoduchých asijských ingrediencí. Představte si maso, zemité houby a zeleninu připravené k dokonalosti v domácí omáčce a to vše za pouhých 16 minut!

Ingredience

Maso

  • velký rib eye steak, nakrájený na tenké plátky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 2 lžíce sójové omáčky

Omáčka

  • 3 lžíce ústřicové omáčky
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička tmavé sójové omáčky
  • 2 lžičky cukru
  • 2 lžičky rýžového octa
  • 1 lžička sezamového oleje

Ostatní

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3 drcené stroužky česneku
  • 1 velká cibule nakrájená na plátky
  • 5 cm kus zázvoru nakrájený na nudličky
  • 230 g  hub nakrájených na čtvrtky
  • 3 zelené cibule nakrájené na plátky

Postup

  1. Přidejte do misky hovězí maso, sodu, kukuřičný škrob a 2 lžíce sójové omáčky.
  2. Vše promíchejte a odložte stranou.
  3. Všechny přísady do omáčky smíchejte v misce a odložte stranou.
  4. Olivový olej zahřejte na velké pánvi na vysokou teplotu.
  5. Přidejte hovězí maso a rozprostřete ho na pánvi.
  6. Nedotýkejte se ho po dobu 2 minut.
  7. Po 2 minutách maso trochu promíchejte, pak přidejte česnek, cibuli, zázvor a restujte 1 minutu.
  8. Přidejte houby a restujte další 2 minuty, dokud nezačnou trochu hnědnout.
  9. Vše přelijte omáčkou a promíchejte, dokud se ingredience s omáčkou dobře nespojí.
  10. Ozdobte zelenou cibulkou a podávejte.
Hovězí za minutku s houbami a zeleninou s vařečkou.
www.jocooks.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.