Lahodné hovězí s houbami, které sestává z jednoduchých asijských ingrediencí. Představte si maso, zemité houby a zeleninu připravené k dokonalosti v domácí omáčce a to vše za pouhých 16 minut!
Ingredience
Maso
- velký rib eye steak, nakrájený na tenké plátky
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 2 lžíce sójové omáčky
Omáčka
- 3 lžíce ústřicové omáčky
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička tmavé sójové omáčky
- 2 lžičky cukru
- 2 lžičky rýžového octa
- 1 lžička sezamového oleje
Ostatní
- 2 lžíce olivového oleje
- 3 drcené stroužky česneku
- 1 velká cibule nakrájená na plátky
- 5 cm kus zázvoru nakrájený na nudličky
- 230 g hub nakrájených na čtvrtky
- 3 zelené cibule nakrájené na plátky
Postup
- Přidejte do misky hovězí maso, sodu, kukuřičný škrob a 2 lžíce sójové omáčky.
- Vše promíchejte a odložte stranou.
- Všechny přísady do omáčky smíchejte v misce a odložte stranou.
- Olivový olej zahřejte na velké pánvi na vysokou teplotu.
- Přidejte hovězí maso a rozprostřete ho na pánvi.
- Nedotýkejte se ho po dobu 2 minut.
- Po 2 minutách maso trochu promíchejte, pak přidejte česnek, cibuli, zázvor a restujte 1 minutu.
- Přidejte houby a restujte další 2 minuty, dokud nezačnou trochu hnědnout.
- Vše přelijte omáčkou a promíchejte, dokud se ingredience s omáčkou dobře nespojí.
- Ozdobte zelenou cibulkou a podávejte.