Minutkový steak je rychlé a chutné jídlo, které vyžaduje minimální přípravu. Připravíte ho za pouhých 15 minut! Podávejte s omáčkami dle výběru a jednoduchým zeleninovým salátem.
Ingredience
- 2 minutkové steaky (například z hovězí svíčkové)
- sůl a pepř dle chuti
- 2 lžíce másla
- 2/3 šálku remulády dle výběru k podávání
Zeleninový salát
- 10 cherry rajčat, nakrájených na polovinu
- 2 šálky rukoly
- 1/4 šálku salátového dresingu Vinaigrette (smícháte 6 lžic extra panenského olivového oleje, 2 lžíce bílého vinného octa, špetku soli a špetku mletého černého pepře)
Postup
- Připravte si ingredience.
- Steaky osolte a opepřete z obou stran.
- Zahřejte grilovací pánev na vysokou teplotu, vložte steaky a opékejte, dokud spodní strana nezhnědne (cca 3 minuty).
- Otočte steaky a restujte, dokud nezhnědnou.
- Neopékejte je moc dlouho, jinak riskujete, že maso ztuhne.
- Steaky vyjměte z pánve, přendejte je na talíř a nechte odpočinout.
- Přidejte na pánev 2 lžíce másla a pomocí vařečky seškrábněte zbylé kousky.
- Steaky pokapejte výpekem z pánve.
- Nakrájejte steaky na 4 plátky a nandejte na talíře.
- Podávejte se směsí cherry rajčat a rukoly zalitou dresingem.
- Na steaky přidejte velké množství remulády.
- Užijte si to!