Čekáte návštěvu a chcete jí namísto oblíbeného dezertu nabídnout něco jiného?
Inspirujte se našimi recepty na slané pečivo!
Krekry, sušenky, tyčinky, preclíky, fantazii se meze nekladou.
Nabízejte je s rozmanitými typy sýrů a uzenin nebo je podávejte s pestrou variantou dipů.
Uvidíte, že nejen návštěva bude nadšená!
Naše recepty
Slané pečivo není pouze z listového těsta
I když mnoho lidí si pod pojmem slané pečivo představuje především nejrůznější tyčinky, šneky a další tvary vyrobené z listového těsta, není to zdaleka pravda.
Slané pochoutky se dají stejně dobře připravit také z těsta kynutého či těsta obohaceného o různé typy sýrů, jogurt či zakysanou smetanu. Kromě nich jsou nedílnou ingrediencí tohoto typu pečiva také nejrůznější bylinky a koření. Dá se říci, že fantazii se meze nekladou. Záleží na tom, jakým chutím dáváte přednost.
Užitečné pomůcky na přípravu slaného pečiva
Příprava slaného pečiva není většinou vůbec nijak náročná. Kromě základních pomůcek, jako je mísa, vařečka, vál či váleček, se vám především na krekry bude hodit kráječ na pizzu, který zaručí vlnité okraje krekrů.
Kromě toho lze na rozmanité tvary, z těsta nekynutého i kynutého, využít také nejrůznější vykrajovátka, například kolečka, srdíčka či hvězdičky, které za jiných okolností používáte na vánoční cukroví. Snadno a rychle tak vytvoříte slané sušenky nejrůznějších tvarů.