Mleté maso plněné vejcem s hořčičnou omáčkou

Mleté maso plněné vejcem s hořčičnou omáčkou
Příprava: 15 minut Vaření: 10 minut Počet porcí: 4

Variant, jak tuto lahůdku podávat, je mnoho. V Británii patří k nejoblíbenějším způsobům její servírování společně s domácí hořčičnou omáčkou.

Ingredience

  • 4 vejce
  • 400 g mletého masa
  • 1 stroužek česneku
  • majoránka
  • sladká paprika
  • sůl a pepř dle chuti

Na obalení

  • 150 g hladké mouky
  • 120 g strouhanky
  • 2 rozšlehaná vejce
  • olej na smažení

Na hořčičnou omáčku

  • 350 g dijonské hořčice
  • 1 PL bílého vinného octa
  • 1 PL medu
  • špetka čerstvě mletého černého pepře

Postup

  • V míse smíchejte hořčici, bílý vinný ocet, med a černý pepř a dejte stranou.
  • Uvařte vejce natvrdo, dejte je zchladnout do studené vody a následně je oloupejte.
  • Mleté maso ochuťte dle vašich preferencí kořením a bylinkami.
  • Promíchejte a následně vzniklou masovou směsí obalte uvařená vejce.
  • Na závěr pštrosí vejce obalte v trojobalu a usmažte v pánvi s olejem dozlatova.
Rozkrojené skotské vejce s omáčkou z hořčice.
zdroj: simplyrecipes.com

Takto připravená skotská vejce podávejte s hořčičnou omáčkou a čerstvým pečivem.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.