Variant, jak tuto lahůdku podávat, je mnoho. V Británii patří k nejoblíbenějším způsobům její servírování společně s domácí hořčičnou omáčkou.
Ingredience
- 4 vejce
- 400 g mletého masa
- 1 stroužek česneku
- majoránka
- sladká paprika
- sůl a pepř dle chuti
Na obalení
- 150 g hladké mouky
- 120 g strouhanky
- 2 rozšlehaná vejce
- olej na smažení
Na hořčičnou omáčku
- 350 g dijonské hořčice
- 1 PL bílého vinného octa
- 1 PL medu
- špetka čerstvě mletého černého pepře
Postup
- V míse smíchejte hořčici, bílý vinný ocet, med a černý pepř a dejte stranou.
- Uvařte vejce natvrdo, dejte je zchladnout do studené vody a následně je oloupejte.
- Mleté maso ochuťte dle vašich preferencí kořením a bylinkami.
- Promíchejte a následně vzniklou masovou směsí obalte uvařená vejce.
- Na závěr pštrosí vejce obalte v trojobalu a usmažte v pánvi s olejem dozlatova.

Takto připravená skotská vejce podávejte s hořčičnou omáčkou a čerstvým pečivem.