Řízky z mletého masa v obdobě klasického holanďanu lze upéci i v troubě. Zde máme jeden z receptů na ukázku.
INGREDIENCE
- 250 g mleté vepřové plece
- 250 g mletého hovězího masa
- 1 cibule
- 150 g eidamu
- 1 vejce
- 1 suchý rohlík
- mléko
- sůl
- černý pepř
- pažitka
- olej na smažení
POSTUP
- Rohlík si nakrájíme na malé kostičky, pokropíme je mlékem a necháme sednout.
- Pak k rohlíku přidáme obě masa si smícháme se solí, pepřem, nasekanou pažitkou, vejcem a najemno nakrájenou cibulí.
- Vše důkladně promícháme, přidáme lžíci strouhanky a zahustíme.
- Sýr si nastrouháme nahrubo a také přimícháme.
- Z hotové směsi tvarujeme řízky, které obalujeme ve strouhance.
- Plech si vymažeme olejem.
- Dáme na něj řízky, přikryjeme alobalem (nedotahujeme) a pečeme na 220°C.
- Po 15 minutách k řízkům přilijeme horkou vodu a pokračujeme v pečení ještě 35 minut.
- Nakonec sejmeme alobal a dopečeme ještě 10 minut dokřupava.