Moderní svatební cukroví s příchutí máty

Moderní svatební cukroví s příchutí máty
Příprava: 20 minut Vaření: 120 minut Počet porcí: 2

Smetanový sýr je pro svatby jako stvořený a použít jej do něčeho sladkého není vůbec špatný nápad. Chutnají vlastně jako mentolový bonbon, ale mají jemnou krémovou strukturu a v ústech se dokonale rozplynou.

Výhodou je, že jejich barvu můžete zvolit podle toho, v jakém duchu je celá hostina a rozhodně to nemusí být jen ta svatební. Stačí totiž jen vyměnit potravinářské barvivo a místo růžového, které je v tomto receptu použito, sáhnout třeba po fialovém, zeleném nebo také zlatém.

To už záleží na tom, pro jakou příležitost je budete chystat. Klidně je totiž můžete připravit i na dětskou oslavu, jen zvolíte třeba zelenou nebo červenou. A co je zásadní? Nepečou se!

Ingredience:

  • 170 g měkkého smetanového sýra
  • 2 polévkové lžíce změklého másla
  • 5–5 a 1/4 hrnku moučkového cukru
  • 4 kapky mátového oleje (nebo 1/2 lžičky extraktu z máty peprné)
  • 1/8 lžičky vanilkového extraktu
  • jakékoliv potravinářské barvivo

Postup:

  • Ve velké míse smícháme smetanový sýr, máslo, vanilkový extrakt a moučkový cukr.
  • Důkladně mícháme, dokud se vše nespojí.
  • Po kapkách přidáme mátový olej a poté i barvivo. Kdo chce, nemusí barvivo dávat vůbec a nechat cukroví bílé.
  • Naposledy pečlivě promícháme a odebíráme stejně velké kousky těsta.
  • Vyválíme malé kuličky a pokládáme je na voskový papír.
  • Každou kuličku poté zmáčkneme vidličkou, kterou předtím obalíme v moučkovém cukru.
  • Necháme zaschnout na voskovém papíře asi 2 hodiny a poté uložíme do chladničky.
Máslové mince plné vynikající máty pro svatební příležitost.
Zdroj: https://lilluna.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.