Smetanový sýr je pro svatby jako stvořený a použít jej do něčeho sladkého není vůbec špatný nápad. Chutnají vlastně jako mentolový bonbon, ale mají jemnou krémovou strukturu a v ústech se dokonale rozplynou.
Výhodou je, že jejich barvu můžete zvolit podle toho, v jakém duchu je celá hostina a rozhodně to nemusí být jen ta svatební. Stačí totiž jen vyměnit potravinářské barvivo a místo růžového, které je v tomto receptu použito, sáhnout třeba po fialovém, zeleném nebo také zlatém.
To už záleží na tom, pro jakou příležitost je budete chystat. Klidně je totiž můžete připravit i na dětskou oslavu, jen zvolíte třeba zelenou nebo červenou. A co je zásadní? Nepečou se!
Ingredience:
- 170 g měkkého smetanového sýra
- 2 polévkové lžíce změklého másla
- 5–5 a 1/4 hrnku moučkového cukru
- 4 kapky mátového oleje (nebo 1/2 lžičky extraktu z máty peprné)
- 1/8 lžičky vanilkového extraktu
- jakékoliv potravinářské barvivo
Postup:
- Ve velké míse smícháme smetanový sýr, máslo, vanilkový extrakt a moučkový cukr.
- Důkladně mícháme, dokud se vše nespojí.
- Po kapkách přidáme mátový olej a poté i barvivo. Kdo chce, nemusí barvivo dávat vůbec a nechat cukroví bílé.
- Naposledy pečlivě promícháme a odebíráme stejně velké kousky těsta.
- Vyválíme malé kuličky a pokládáme je na voskový papír.
- Každou kuličku poté zmáčkneme vidličkou, kterou předtím obalíme v moučkovém cukru.
- Necháme zaschnout na voskovém papíře asi 2 hodiny a poté uložíme do chladničky.